DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 30-06-2020 15:26

Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak?

"O halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes."

(Kevser Suresi-2)

Kovid- 19 salgını dolayısıyla bu yıl kurban hazırlıklarının durumundan kesimlerin ve bayramın mahsun geçeceğinin işaretlerini görüyoruz. Mart ayında başlayan illet binlerce insanımızın canına mal oldu yüzbinlerce insanımızı hasta etti. Bu virüsten İstanbul Küçükçekmece’de on akrabam vefat etti. Dava arkadaşlarım aynı salgından vefat etti. Onlarca akrabam ve arkadaşım bu hastalığın pençesine düştü hala tedavi olanlar var. Bu vesileyle vefat edenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Hastalığın pençesinde olanlara da sabır ve şifa diliyorum.

Bu süreç içerisinden on binlerce emekçi kardeşimiz işlerinden oldu ve hala çoğu bu işsizliğin etkisini yaşamaktalar. Biz Kudüs Gönüllüleri yardım komisyonu olarak korana virüsten dolayı mağdur olan ailelere yardım kampanyası başlatmış bu organizasyona ramazan dolayısıyla da devam etmiştik. Allah’a hamdüsenalar olsun yüzümüzün akıyla hayırseverlerin yardımıyla kampanyamız bereketli geçmiş sadece kumanya değil çocuk maması ve bezi dağıtıp elimizden geldiğince elektrik su faturalarını ödemeye gayret edip kira borçlarını kapamıştık. Bazı semtlerde de askıda ekmek kampanyasına destek olduk.

Önümüzde bir kurban bayramı var. Bizler ‘Kudüs Gönüllüleri’ olarak bu kurban bayramında kurban kampanyasını düzenlemeye karar verdik ve kampanyamızı ilan ettik. Fakir fukaranın ihtiyaçlarına bir nebze olsun ulaşmak, hanelere kurban eti ulaştırmak istiyoruz. O gün gittiğimiz hanelerin ete doyacakları şekilde ulaştıracağımız et torbaları hazırlamayı hedefledik.

Bizlere Ramazan ve korana kampanyalarında desteklerini esirgemeyen hayırseverlerin kurban kampanyamıza da desteklerini bekliyoruz. Kurban kampanyaları başladı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları çağrılar yapıyor, sosyal medyada sokak afişlerinde çağrılarına dikkat çekmeye çalışıyorlar. Bizlerde yola çıktık, harıl harıl çalışmalarımız sürdürüyoruz kurban için.

Hayırsever halkımızın teveccühü de ziyadesiyle var. Bu çalışmalar sırasında düşünce dünyamın duvarlarına çarpan gerçekler bazen zorluyor beni. Ülkemizde milyonlarca genç kurban oluyor her sene. Uyuşturucu ve alkolün ahlaksızlığın içine düşürülüyor ve o tuzakların birer kurbanı olup Allah’ın istemediği yasak ettiği bütün habis işlerde gençlerimiz kullanılıyor. Binlerce gencimiz sokaklarda uyuşturucunun etkisinde köşelerde, alt geçitlerde yattıklarını görebiliyorsunuz. Maalesef bu çocuklar sadece seküler ailelerin değil mütedeyyin muhafazakar insanların çocukları olduğuna da bizzat kendim şahit oluyorum.

Daha önceleri uyuşturucuyla ilgili çalışmalarım olmuştu ve bu çalışmalar esnasında Amatem Bağımlılık Merkezini ziyaret etmiş uyuşturucu kullanan geçlerle hemhal olmuş dertlerini dinlemiştim. O gençlerin en çok şikayet ettiği konu aile problemlerini oluşturuyordu. Sevginden mahrum olduklarını dile getirmeleri meselelerin en başında geliyordu. Maddiyat sıkıntısı olmayan ailelerin çocuklarının da bu illetin pençesinde olduğu planlı organizeli şekilde içine çekildiklerini görüyoruz.

Kurban toplamakta ki hassasiyet ve şevkimizi bu gencecik çocuklar içinde diri tutmalıyız. Şapkamızı önümüze koyalım ve silkelenelim. Sadece basın toplantısının ve bilinçlendirme konferanslarının yetmediğini hepimiz biliyoruz artık. Bağımlılık seminerlerinin afişlerinin asıldığı bilbortların altında uzanıyor bu çocuklar kimi zaman. Çabalar beyhude demiyorum ama bu artışlar bizi yeni yol haritalarına sürüklemeli. Nerde eksiklerimiz var? Neyi kaçırıyoruz ki gençlerimizle iletişim kuramıyoruz?

Kurban bağışı için tek tek iş yerlerine hanelere ayaklara gidiyorsak bunu gençlerimiz içinde yapabiliriz. Gençliğimizi yok eden tuzağa çeken nesil ve can ve mal emniyetimizi yok eden bu ifsat projelerine destek çıkan örgütleri bertaraf etmeye çalışalım. Çocuklarımıza gençlerimize mahalle mahalle sokak sokak sahip çıkalım. Gerekirse emniyet güçleriyle iş birliği içerisinde olalım. Eğer biz bu önlemleri almazsak kısa bir süre sonra İstanbul sözleşmesinin yarattığı memleketimizdeki hayasızlığın meşru görüldüğü gibi uyuşturucunun da yasal konuma geleceği endişesi içerisindeyim.

Rabbim bütün geçlerimizi ailelerimizi neslimizi koru bizleri bu yolda güç ver. Bizlerin önüne set olanların ellerine kelepçe ayaklarına pranga gözlerine ve kulaklarına perdeler indir bizleri senin yolunda hizmet etmeye muvaffak kıl.

Bu vesileyle önümüzdeki kurban bayramını tebrik ediyor, barış ve saadet içinde olmanızı Allah’tan niyaz ediyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI Gazze Savaşı Ekolü İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA