DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-04-2024 14:12

Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri bir İsrail gemisinin ve işgal altındaki Filistin'in güneyinde İsrail’e ait bir dizi hedefin vurulduğunu açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

 Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Tuğgeneral Yahya Seri, bu akşam bir açıklama yaparak, İsrail gemisi 'MSC DARWIN'in Aden Körfezi'nde bir dizi deniz füzesi ve insansız hava aracıyla hedef alındığını duyurdu.

Yahya Seri ayrıca, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Umm el-Raşraş bölgesinde (Eilat) İsrail’e ait bir dizi hedefin de birkaç balistik füzeyle vurulduğunu söyledi.

Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'nda İsrail'in seyrüseferini ya da işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemileri engelleyerek Filistin halkını desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

General Tuğgeneral Yahya Seri, işgal altındaki Filistin'de İsrail hedeflerine yönelik askeri operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik saldırılar sona erene ve kuşatma kaldırılana kadar bu operasyonların durmayacağını belirtti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün erken saatlerde yaptığı bir açıklamayla da, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda İsrail bağlantılı gemileri ve söz konusu su yollarındaki Amerikan savaş gemilerini hedef alan bir dizi operasyon düzenlediklerini bildirmişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com