DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-05-2024 19:51

Eşter Tugayları da İsrail rejimine karşı mücadeleye katıldı..

Bahreynli direniş grubu, Direniş Ekseni'nin yeni bir üyesi olarak İsrail rejimine karşı savaşa katıldığını duyurdu.

Eşter Tugayları da İsrail rejimine karşı mücadeleye katıldı..

Önemli ve belki de oyunun kurallarını değiştirecek bölgesel bir gelişmeyle, Direniş Ekseni'nin yeni bir üyesi bu hafta İsrail rejimine ve onun Batılı destekçilerine karşı savaşa katıldı.

Eşter Tugayları, hiç beklenmedik bir yerden, bir ada ülkesi olan Bahreyn'den gerçekleştirdikleri operasyonla İsrail rejimine karşı mücadelede yerini aldı.

Bahreynli direniş grubu 2 Mayıs'ta yaptığı bir video açıklamasında, mazlum Gazze halkıyla dayanışma amacıyla İsrail rejimine karşı düzenlediği ilk operasyonun sorumluluğunu üstlenmişti.

Örgüt, İsrail rejimine bağlı Trucknet Şirketi'nin Umm el-Raşaş'taki (Eilat) merkezini hedef almıştı.

Yemen'in bölge sularında İsrail bağlantılı gemileri denizden hedef almasından kaçınan Trucknet’in, şu anda “İbrahim Anlaşmaları” koalisyonunun destekçileri Mısır ve BAE'nin yanı sıra Bahreyn ve İsrail rejiminin kendisiyle birlikte kara yolunu inşa eden şirket olduğu belirtildi.

Eşter Tugayları gerçekleştirdiği ilk operasyonundan sadece iki gün sonra, 4 Mayıs'ta, Eilat'taki önemli bir İsrail askeri bölgesini insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını da duyurdu.

Eylemlerini Filistin halkı ve direnişiyle dayanışma amaçlı gerçekleştirdiğini duyuran Eşter Tugayları böylece, Yemen'den Irak'a ve Lübnan'a kadar Direniş Ekseni'nin diğer üyelerine katılmış oldu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com