FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 06-05-2024 20:54   Güncelleme : 06-05-2024 21:01

Hamas, Katar ve Mısır'ın ateşkes teklifini kabul etti..

Hamas, Katar ve Mısır'ın ateşkes teklifini kabul etti..

Hamas, pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail ile yedi aydır süren savaşı sona erdirecek öneriyi kabul ettiğini duyurdu.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Hamas'ın ateşkes anlaşmasının kabul ettiğinin duyulmasının ardından Refah sokaklarında kutlama yapan Filistinliler görüldü.

Euronews'te yer alan habere göre İsrailli medya kuruluşları da İsrail hükümetinin anlaşmayı kabul etmediğini bildirdi.

Teklifin detayları hemen açıklanmadı ancak Hamas ve Mısırlı yetkililer son günlerde ateşkesin İsrail askerlerinin geri çekilmesi karşılığında Hamas'ın rehineleri serbest bırakacağı bir dizi aşamayı içereceğini söylemişti.

Katar ve Mısır aylardır Hamas ve İsrail arasında bir anlaşmaya varılması için arabuluculuk yapıyor.

Üzerinde uzlaşılan anlaşmanın Hamas'ın temel talebi olan savaşın sona erdirilmesi ve İsrail'in tamamen geri çekilmesi taleplerini karşılayıp karşılamayacağı henüz belli değil.

İsrailli yetkili: Hamas’ın açıklamasının detaylarını bekliyoruz, inceleyeceğiz

İsrailli bir yetkili, Hamas’ın onay verdiği Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması önerisine ilişkin detayları beklediklerini belirterek, “Hamas’ın yanıtını inceleyeceklerini” söyledi

İsrail Devlet Televizyonu KAN’a konuşan İsrailli bir yetkili, Hamas’ın Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasına dair açıklamada bulundu.

Habere göre İsrailli yetkili, Hamas'ın duyurusunun ayrıntılarını beklediklerini ve “Hamas’ın yanıtını inceleyeceklerini” kaydetti.

İsrailli yetkili ayrıca, “Hamas'ın neyi kabul ettiğini ve neyi kabul etmediğini anlamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

İsrail Refah'ı yaklaşık yedi ay süren çatışmaların ardından Hamas'ın son büyük kalesi olarak tanımlıyor.

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com