DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 05-05-2021 08:28

Zaman İyilik Zamanı...

Ülkemizde 2020’nin başında başlayan Kovid-19 virüsü ilk başlangıcında gerekli ciddiyetle karşılanmadı.

Bir kesim siyasi bir komplo olduğunu söylüyordu. Bilim adamları bunun bir biyolojik savaş ve insan nüfusunu azaltma projesi olduğunu ciddi bir şekilde söylüyorlardı. Yıl içerisinde katlanarak artan vakalar kaybedilen canlarla olayın vahameti kavranmaya başlanıldı.

Sosyal medyada olayların başında dolaştırılan videoları hatırlarsanız insanlar sokak ortasında düşüp ölüyorlardı. İnsanlarımız cenazeyi gömerken bile kürek almaya çekiniyorlardı. Cenazeler ceset torbasında defin ediliyordu. Sonraları yavaş yavaş bu korku gitmeye başladı ve insanlarımız rutin hayatına devam etti.

Böylelikle tüm tedbirler unutulmaya ve ihlal edilmeye başladı. Parti kongreleri, sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu meydan ve salon etkinliklerine ara verilmedi. Makam sahibi kişilerin cenazeleri camiden kalkarken, garibanların cenazeleri gasilhane önünde ve mezarlıkta kılındı.

Lebalep dolu kongrelerin yapıldığı dönemde, donmuşa fazla yolcu aldığı için bir minibüs şoförüne ceza kesilmişti. Ayrıca gariban kağıt toplayıcısının, maske takmadığı için de ceza kesildiğine şahit olduk. Ama parti kongrelerine gidenlerin bu cezalardan muaf olduğunu görüyoruz. Bu zulümdür, adaletsizliktir. Zulüm abâd olmaz, adalette herkes için birdir.

Kongrelerde, cenaze törenlerinde pazarlarda marketlerde otobüs metro metrobüslerde bulaşmayan virüs ne hikmetse lokanta berber kafe gibi küçük esnaf dükkanlarında bulaşıyor. 80 kişilik bilim kurulunun esiri olduk. Faturalar kiralar ödenemiyor. 3 yıl önce muhalefetin teklifiyle emekliye bayram ikramiyesi seçim dönemine gelmişti. Üç yıl sonunda yüz tl artan bir ikramiye yerine tam verilen emekli maaşlarına ihtiyaç vardır.

Pandemi sürecinde en büyük zararı ilkokul öğrencileri gördü. Nedense bizde eğitimin bir önemi yok. Aldığımız ilk tedbirlerden biri okulları kapatmak oluyor. Özellikle ilkokulların kesinlikle açık tutulması gerekiyor. Bu süreçte eve hapsedilen ilkokul seviyesindeki çocuklar iyice ekran bağımlısı oldular. Bu durumun  çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceği açık.

Ülkemize aşıların gelmesiyle yeni bir kaos oluştu. Aşıların güvenilirliği tartışılırken aşılar yapılmaya başlandı. Bu süreçle beraber güzel günlere ulaşmayı umut ediyoruz.

Bu seneki Ramazan-ı Şerifimiz ve bayramımız daha mahzun ve garip geçiyor. Daha önceleri eski bayram ve ramazanlardan bahsederdik hasretini çekerdik. Ne yazık ki şuan biz iki yıl öncenin bayram ve ramazanının hasretini çekmeye başladık.

Tam kapanma süreci insanları daha da bireyselleşmeye sürüklüyor. Tam kapamayla beraber hizmet sektörünün aldığı yarayı başta tekstil sektörü ve diğerleri aldı. Bu olumsuzluklar yüzünden milyonlarca emekçi, küçük esnaf bayramını mahzun geçirdiği gibi yoksulluk içerisinde de geçireceğini şahit oluyoruz. Bu süreç büyük market zincirlerine yaradı, gelin bu döngüyü kıralım. Küçük esnaflarımızdan, mahalle bakkallarımızdan alışveriş yapalım ki, o insanlarımızda ayakta kalabilsin.

Bizler diyoruz ki zaman iyilik zamanıdır. Bu süreçte insanlarımız el ele vermeli, yoksul, mağdur ve muhtaçlarımıza bir vesileyle katkı sunmalı. Bizzat alanlarda olduğum için, kirasını, faturalarını ve gıdalarını karşılayamayan binlerce insana şahit oldum ve olmaya devam ediyorum.

Tabii bu yoksullukta güzelliklerinde görüyoruz. Toplumumuzda merhamet duygusunun yok olmadığını, garip gurabaya sahip çıkıldığını ve bu yardımların acı günümüz de daha da arttığı kanaatindeyim. Özellikle yardım kuruluşları bu dönemde dış ülkelere gönderilen yardımlardan ziyade, içe daha çok yoğunlaşmalarının daha faydalı olacağını düşünmekteyim.

Rabbim bir an önce bu musibeti yok etsin. Gelecek günlerimiz umutlu, sıhhatli olur inşallah. Bu bayramımız mahzun da geçse, inşallah ilerleyen zamanlarda kapımızın çalınacağı günlerimiz de gelecektir.

Hayırlı bayramlar diliyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA