DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 10-09-2018 23:17

Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı

Amerika Birleşik devletlerinin halkı tarafından Türk milletine bir hediyesi yavan süt tozu.

Tarihler 1946 yılını gösterdiği zaman Amerika’nın Missouri gemisi İstanbul’un Karaköy limanına yaklaşıyor ve camii mahyalarında “Welcome”  yazıyordu.

Genel ev duvarları boyanıyor, kulüpler ve barlar Amerikan askerlerinin hizmetine giriyor.  Bizim Amerika ile dostluğumuz hızla gelişmeye başlıyor. Amerika’ya giden o dönemin Cumhuru reis’i Amerika beyaz sarayına çıkarken Türkiye radyolarından “Cumhurbaşkanımızın beyaz sarayın mukaddes merdivenlerinden şuan çıkıyor” diye anonslar geçiyordu. 

Yine 1969 yılında 6. Filo Karaköy limanına yaklaşıyor ve bir kısım Türkiyeli gençler bunun gelişini protesto ederken maalesef milliyetçi ve muhafazakar gençlikte ehveni şer görerek o gençlere karşı 6. Filonun yanında yer alıyordu.

Yıl 1970’ler… Ağrı’nın Patnos ilçesinde ilokul öğrencisiyken süt tozuyla karşılaştım. Teneke kutularında gönderilen süt tozu öğretmenler odasında  su ile karıştırılıyor ve öğrencilere veriliyordu. Her öğrenci evinden bir bardak getirmek zorundaydı.  Rahmetli babam bizim o sütü içmemizi asla müsaade etmedi. Sütün bozuk bir süt olduğunu, muhakkak ki içinde haram bir şeyin olduğunu söyleyerek bizlere memleketimizin hayvanlarınının sütünü içiriyordu.

Hayvancılıkla geçinen bir şehirde merası ve hayvanı bol olan bir yerde ne için Amerika bize süt tozu içiriyor? Süt tozu ağır ve pis kokmasına rağmen maalesef Batı hayranlığı ve ucuz olma hasebiyle okulda ücretsiz dağıtılması nedenleriyle rağbet gördü ve insanlar adeta bağımlısı oldu.

Yardımlar sadece süt tozuyla sınırlı değildi. Para verildi, bisküvi verildi, margarin verildi, Amerikan bezi verildi, hurda savaş gemileri verildi ve hurda arabalar tanklar verildi. Tarım ülkesinde tereyağ yerine margarin  süt yerine süt tozu içiliyor durumuna gelinmişti.

Amerika hayranlığı o kadar ayyuka çıktı ki Amerika dost, müttefik, kardeş; Sovyetler Birliği büyük düşman idi. Halkımız Allah ABD’ye zeval gelmesin diye dua ediyorlardı. Yelkenleri suya indiren bir toplum yaratıldı.

Sonuç olarak Amerika’nın 2. Dünya savaşından kalmış hem gıda hem de hurda araçlarını ülkemize vererek bizim gönlümüzü kazandı. Bu tarihten sonra Anadolu’da ilk kez çocuk felci vakaları görülmeye başladı. Ve sonraları Amerika’dan getirilen çocuk felci aşısı rutin aşılar arasına sokuldu ve bu aşılar bize büyük paralara satıldı.

Evet artık uyanmanın zamanı gelmedi mi? Bize yedirilen o pis yağların ve sütlerin miadı dolmadı mı? 

Dünya Müslümanları hatta dünyanın mazlum halkları olarak, Amerika ve onun emperyalizmine karşı yek vücut olalım. Amerika’ya yalvarmayalım cidden dik duralım! Türkiye Müslümanları ve hükümeti olarakta bir an önce habis kanser Amerikan üslerinin, İncirlik, Kisecik ve küreciğin kaldırılmasıyla dik duruşu sergileyebiliriz.

1915’de Çanakkale’de 1916’da Kut’ül Amare’de bunların babaları olan İngilizlere durduğumuz gibi dik duralım.

Allah dik duranlarla beraberdir.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI Gazze Savaşı Ekolü İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA