DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 15-11-2020 19:14

Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı

Çin’in Wuhan kentinden başlayıp bütün dünyayı saran virüs canımızı acıtmaya hızla devam ediyor. Dünyada elli beş milyona yakın hasta bir buçuk milyona yakın hayatını kaybeden insan var. Aralık ve Ocak aylarında bu durumun katlanarak artacağı ölümlerin hızlanacağı söyleniyor. Ülkemizde Kasım ayı itibariyle çok hızla yayıldığına şahit oluyoruz. İlk zamanlar hastalığı küçümseyen insanlar fazlaydı. Şimdilerde ise herkesin ocağına ateş düşüyor ve hastalığın gerçeğiyle yüz yüze geliniyor.

Öyle bir hastalık ki sanki küçük bir kıyameti yaşıyoruz, karı ile kocayı, akrabayı, evladı birbirinden ayıran bir hastalık bu. Bir yıl öncesine kadar bir hastamız olduğu zaman hemen hastanelere koşar cenazelere katılır günlerce taziye evlerinde bulunurduk. Maalesef şimdilerde acı olaylara şahit oluyoruz. Eşi çocuğu vefat eden biri cenazeye virüs taşıdığı için gidemiyor. Cenazeler taşınırken insanlar korkuyla mevtaya yanaşamıyor. Toprak atmaya bile çekinir olunan durumlara şahit oluyoruz. Cenaze namazları gasilhane’de  yahut mezar başında kılınabiliyor.

Bu virüsün çok şeyi bizden alıp götürdüğüne şahit oluyoruz. Yalnız yaşamaya alıştıran bir sistemin içindeyken bu hastalıkla insanlar daha da bireyselleşti.  Sosyal medyadan uzak insanlar  online yaşamayı öğrendi. Sohbetler, alışverişler internetten olmaya başladı. O güzel sıcak muhabbetler kucaklaşmalar maalesef uzak zamanlarda kaldı. Bir an önce bu durum sona ermesini bekleyip tedbirlerimizi alıp dua ediyoruz.

Hala sosyal mesafeye dikkat edilemiyor. Toplu taşıma araçları çarşı pazar tıklım tıklım dolu. Sosyal mesafeyi sadece cami cemaatinde görebiliyoruz ciddi bir şekilde. Arkadaşlarımızla beraber mahallemizdeki tanıdığımız haneleri kapılardan ziyaret ettik. İnanın ki öyle insanlar var ki kapılarının çalınmadığını anlattılar. Bu hastalık ailede bir kişiye bulaştığı zaman bir süre dışarı çıkmadan izole şekilde kalmaları gerekiyor. Ekonominin çok bozuk olması pandemi’nin eklenmesiyle emekçi kardeşlerimiz daha da zor duruma girdiler sıkıntıları kat kat arttı.

Dar gelirler muhtarlar tarafından tespit edilip elektrik, su, doğalgaz ödemelerinin belli bir limite kadar ödenmesi çok isabetli olacaktır. Yevmiye ile çalışan emekçi kardeşlerimiz bunun sıkıntısını yüksek perdeden görüyorlar. Herkes mahallesinde muhakkak bu aileleri ziyaret edip gücünün yettiği nispetle nakit ve kumanya paketi götürmeli. Hastaların duasını almanın Allah katında makbul olduğunu biliyoruz. İzmir depremiyle beraber acılarımıza acılar katıldı. Allah büyük afetlerden korusun. Halkımızın pandemiye rağmen dört koldan yardım etmeleri bizi hüzünle beraber mutlu etmiştir.

Şu sıkıntılı günlerimizde alçak  Charlie Hebdo  peygamberimize  alçakça saldırıda bulundu. Dilimizin döndüğü kadar bu saldırıyı lanetledik. Yine pandemi döneminde İslam toprağı olan Karabağ kısmen de olsa yeniden İslam topraklarına kavuştuk. Bizim için Keşmir Filistin Kıbrıs ne ise Karabağ da odur. İslam topraklarının Müslümanların gözünde hiçbir farkı yoktur. Ta ki oralar özgürleşip sınırları İslamlaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Can Demiryelin bir şiirini burada paylaşmak istiyorum….

“Bir virüs dünyaya yayılıp gitti

Zahirde şu veya bu sebepti

Mevla bir mikropla imtihan etti

Bu aciz kulların af eyle Yarab

Amirin kapandı kapısı

 

Komşunun komşuya yok bir faydası

Evlada hasret kaldı anne babası

Bu aciz kulları af eyle Yarab

Herkes evlerine kapanıp kaldı

 

Eşinden dostundan bi haber oldu

Ölüm haberleri peş peşe geldi

Bu aciz kulların affeyle yarabbi

Beş vakit huzura çağırdın bizi

Hiç oralı olmadık izledik dizi

Tüm mahremlerinden azlettin bizi

Aciz kulların affeyle Allah’ım

 

Evlere girmiyorduk gezip tozmaktan

Face’lerde vatsap’da yazı yazmaktan

Namaza vakit yoktu tivit atmaktan

Bu aciz kullarını af et Yarabbi

 

Açığı kapalısı uyduk modaya

Telefonu alıp girdik odaya

İtaat etmez olduk ana babaya

Bu aciz kullarını af eyle Yarab

 

Mazlumun hakkını kayırmaz olduk

Miskini fakiri doyurmaz olduk

Helali haramı ayırmaz olduk

Bu aciz kullarını affeyle Yarab

 

Faizsiz iş yapmadık hacısı hocası

Sandık bu devranın sürer sefası

Evladının anneye yoktu vefası

Bu aciz kullarını affeyle Yarab

 

İlme çağrılınca nazlanıp durduk

Gelmemek için her türlü bahane bulduk

Şımarmıştık rabbim biz çok kudurduk

Bu aciz kulların affeyle Yarab

 

İçki kumar fuhuş arttıkça arttı

Gençliğin eroinden hali berbattı

Fakirler zenginle yarışa kalktı

Dünyaya çok daldık affeyle Yarab

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA