DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 14-01-2021 14:39

Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara..

Son yıllarda Müslümanlar birbirleriyle uğraştığından enerjilerini birbirlerine harcıyorlar, dolayısı ile gasp rejimi İsrail’in yaptığı uygulamalar görünmez konuşulmaz oldu.

Siyonistler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını greyderlerle kökünden sökerek katlediyorlar. Sebebi de yurt dışından getirdikleri yeni yerleşimcilere mesken yapmak için yer açmak.

Siyonist örgütler ve sivil toplum kuruluşları yine bugünlerde Mescidi Aksa’nın yerine Süleyman mabedini kurmak için Kubbetüs Sahra’nın yıkılmasını dillendiriyorlar. Mescidi Aksa’nın altında Siyonist rejimin yaptığı kazı çalışmalar sonucunda Mescidi Aksa’nın birçok yerinde çatlaklar oluştuğunu görüyoruz.

Özellikle Kudüs’ü şerif başta olmak üzere olmak üzere Filistinlileri bin bir zorluk çıkartarak yerlerinde yurtlarından ediyorlar. Filistin halkını Sina çölüne sürmek istiyorlar. Bu emel için Suudi ve körfez ülkeleri başta olmak üzere birçok sözde İslam ülkesinin ortak çalışıldığına şahit oluyoruz. Son zamanlarda İsrail ve Amerika’nın ortak çalışmasıyla birbirlerini tanıma yönünde hızla ilerliyorlar. Bu birlikteliğe karşı çıkan ülkeleri ise Amerika ve İsrail binbir türlü fitne ve komplo oyunları karıştırmak istiyor. Onların bir hesabı varsa Allah’ın bir hesabı vardır muhakkak vardır, yeter ki ülke ve halkı dik dursun. İnşallah onların emelleri gerçekleşmeyecektir.

2006 yılında Hizbullah ve İsrail ciddi bir savaşa girmişlerdi. İsra Der’in organizasyonuyla Türkiye’nin değişik illerini gezerek Kudüs gönüllüsü arkadaşlarla beraber Suriye’nin Şam şehrinde konaklamıştık. Lübnan Hizbullah’ın zaferi için manevi desteğimiz için oradaydık. Biz ordayken otuz üç günlük savaş sona ermiş İsrail devleti barış istemek zorunda kalmıştı. Bu 2000 yılında Güney Lübnan’ı terk etmek zorunda kalan İsrail’in Hizbullah karşında tarihte ikinci kez yenilgisinin miladıydı.

Bu zafer tüm dünyadaki Müslümanları sevince boğarken İsrail ve dostlarını da hüzne boğmuştu. O dönemde Suriye’de katıldığım bir meclis toplantısında 2006 yılında bir alim şöyle demişti “asıl savaş bundan sonra olacak, İsrail ve Amerika bunu hazmedemeyecek ve Müslümanların arasına nifak sokacak.”

33 günlük süren savaşın zaferinin asıl sebebi füzelerdi. Bu füzeleri Suriye hükümeti Hizbullah’a vermişti ve Hizbullah bunları kullanarak işgalci İsrail’in gemilerini tanklarını vurdu. 33 gün savaşlarından sonra söz konusu Füzeler Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani tarafından Gazze’de ki Hamas’a da ulaştırıldı.

Hamas İslami Cihad yetkilileri 2008 Furkan zaferi’nin 22 günlük en büyük sebebinin bu füzeler olduğunu yüzlerce kez ifade ederek Kasım Sülaymani’ye İran’a Hizbullah’a teşekkür ettiler. Desteğin içeriğinde füze yapımı eğitimi tünellerin açılması nakdi yardım vardı. Sünni olan Filistin halkına hiç çekinmeden en iyi şekilde bu yardımları yapıldı. Kasım Süleymani şehit edildiğinde İsmail Haniye kendisini “Kudüs şehidi” diye tanımlayarak tebrik etti. Biz Kasım Sülaymaniyi Gazze tünellerini yaparken, Afganistan, Karabağ, Bosna’da Müslümanlara yardım ederken görüyoruz.  Biz Kasım Süleymani’nin 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’ye yardım etmek istediğine şahit oluyoruz.

2016 yılında DEAŞ denen örgüt Erbil’in kapılarına dayanmıştı. Mesut Barzani güvendiği ülkelere telefon açarak “ Erbil düşmek üzere kurtarın bizi ” derken karşısındakiler şimdilik yardım edemeyeceklerini iletmişlerdi. Son olarak İran devletini arayıp yardım çağrısında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri DEAŞ’a karşı Kasım Sülaymaniye tam yetki verdiklerini söylediler. Süleymani sabaha kadar ekibiyle Irak’ta olacağını söylediğinde, Barzani sabaha kadar Erbil’in düşeceğini hemen gelmelerini istemişti. Şehit Serdar sabaha kadar dayanmalarını söylemiş sabah olduğunda özel timle beraber ayağının tozuyla cepheye gitmişti. Bir kaç saat sonra saldıranlar geri çekilmişti. Bu şekilde Sünni Kürt şehri olan Erbil DEAŞ işgalinden kurtulmuştu. Bu olayı Barzani ailesi her zaman minnetle anlatır.

Bu da gösteriyor ki şehidin davası Sünnilik ve Şiilik değildi. Ümmetin vahdeti Kudüs’ün kurtulması için fedakarlık yapmıştı. Onun bu fedakarlıkları şehadet şerbeti içmesine sebep oldu…

Şehid Serdar bir gün gün şehit aileleri ile bir meclis de buluşmuştu. Bir şehit kızı kendisinden yüzüğünü istemişti. Şehit kızına “yüzüğün hakkını verebilir misin” diye sorduğunda Şehit kızı “yüzüğün hakkı nedir” diye sorduğunda Meşhed’e evine döndüğünde İmam Rıza’nın türbesini ziyaret ettiğinde benim şehit olmam için dua et demişti. Şehit kızı bu istek üzerine yüzüğü iade etmek istemiş “benim babam ile binlerce kişi şehit oldu sen şimdilik olma sen ümmete direnişe mazlumlara lazımsın” demişti.

Şehid Serdar’ın bu şahadet duası 3 Ocak 2020 tarihide kabul oldu. Büyük Şeytan Amerika tarafından şehit edildi. Hamas lideri İsmail Heniye büyük bir vefa göstererek Şehid Şerdar’ı Kudüs davasına hizmetlerinden dolayı Kudüs şehidi olarak ilan etti.

Allah tüm şehitlerin şehadetini kabul etsin.

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI Gazze Savaşı Ekolü İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA