DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 22-09-2020 20:19

Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun..

Son günlerde özellikle Avrupa’da ve ara ara da yurdumuzda İslam’ın kutsallarına saldırıların arttığına maalesef şahit oluyoruz. Müslümanlara yapılan bu saldırıların on dört asırdır özellikle Müslümanların biraz uyanışa bilince geçip güçlendiği dönemlerde arttığını görüyoruz.

Hz. Muhammed’in (as) Bedir savaşını kazandıktan sonra Medine’ye döndüğü, Müslümanların yavaş yavaş güçlendikleri ve söz sahibi oldukları dönemdi. Yahudi şair Kab bin Eşref peygamberimizin aleyhinde ileri geri konuşmaya çalışıyor, müşrikleri ve Yahudileri kışkırtıyordu. Uyarılmasına rağmen ısrarla buna devam ediyordu. Asrın sonlarına doğru Peygamberimiz Muhammed bin Mesleme ve birkaç arkadaşını göndererek Kab bin Eşref’e gereken cezayı verdirdi. Ondan sonra da yer yer tarih boyunca bu hakaret ve saldırılar devam etmiştir.

19. Yüzyılın sonralarına doğru bitmiş, yozlaşmış Osmanlı devletinin başına onu yeniden toparlamaya çalışan Sultan Abdulhamid gelmişti. Fransa’da bir tiyatroda peygamberimizi hicv eden bir oyun sergileniyordu. Bunu duyan Osmanlı padişahı Abdulhamid Han Fransa’ya şiddetli bir şekilde nota verdi. “Eğer bu oyunu kaldırmazsanız gerekirse İslam ümmetine cihat ilan ederim” dedi. Ve oyunu sahneden kaldırdılar…

İran’da İslam Cumhuriyeti kuruluyor ve Müslümanların yeniden dünyada sesi yayılıyordu. Bu defa İngiltere’de Selman Ruşdi denen zındık peygamberimize ehlibeytine ve İslami değerlere hakaretler yağdıran şeytan ayetleri kitabını yazdı. Bu kitaba İmam Humeyni ve diğer ülkelerdeki dini alim ve önderler şiddetle karşı geliyordu. Buna rağmen Selman Ruşdi geri adım atmadı. İmam Humeyni’de peygamberimizin sünneti olan ölüm fetvasını vermişti. Ölüm fetvasını verirken de sadece ona değil kitabı yayınlayan satan ve destekleyenleri aynı kategoriye koyuyordu. Büyük miktarda para ödülü vaat etmişti. Ve bu fetva günümüze kadar geçerliliğini korumaktadır. Selman Ruşdi’ye İngiltere hamilik yapıyor Kraliçe tarafından şövalyelik nişanı veriliyordu. Fransa da onur ödülü vermişti. Bu fetvayla dünyanın bütün ülkelerinde çok şiddetli şekilde protestolar gerçekleştirildi. Protestolarda insanlar yaralanıp şehit oluyorlardı. Türkiye’de ise Selman Ruşdi’nin kitabını Aydınlık Gazetesinde Aziz Nesin yayınlayacağını beyan ediyordu. Türkiyeli Müslümanlar da kitabın basılacağı Kaynak Yayınevini basıp darmadağın edip kitabın basılmasını engellemişlerdi. Sivas olaylarının çıkmasının en büyük sebebi Aziz Nesin’in Provokatör konuşmalarıydı. Maalesef orda da istenmeyen olaylar olmuştu…

 

Fransa gene rahat durmuyordu. 2015 de Charlie Hebdo karikatür dergisi Peygamberimize dil uzatmıştı. Dünyanın dört bir tarafındaki halklar bu durumu şiddetli protesto ediyor ve kınıyordu. Derginin bürosu basılmış elamanlarının bir kısmı öldürülmüştü. Beş yıl sonra yeniden Müslümanların sinir uçlarıyla oynamaya başladırlar. Yeniden peygamberimize hakaret olan Hicv’leri yayınlamaya başladılar. Maalesef Dünya’da ve Türkiye’de pek tepki ortaya konmadı. Bu durumu sadece pandemi dönemine bağlamıyorum çünkü ülkemizde de Peygamberimize, İmam Hasan’a, İmam hatip mezunlarına yapılan hakaretleri sosyal paylaşım platformlarında televizyonlarda görmeye başladık. Kimileri maalesef siyasi konumuna mezhebine göre tepki veriyor. Hz. Hüseyin’e yapılan bir saldırı olduğunda nasıl bir ağız olduysak Hz. Hasana yapılan tepkiler de bir ağızdan olmalıydık. Maalesef bu konuda da kendi mezhebimize siyasi duruşumuzu gözettik. Bu duruşun Siyonistlerin emperyalistlerin hoşuna gitmekten başka hiçbir şeye yaramadığına şahit oluyoruz.

Rize’nin bir ilçesinde ve Beyazıt meydanında yapılan tepkinin dışında bir eylem görmedik. Bizlerin yaşama sebebimiz olan Hz. Muhammed (sav) ve yüce kitabımız Kuran’a uzanan dilleri keseceğiz elleri kıracağız diye haykırması gerekiyordu. Sahabe “Anam babam sana feda olsun ya Resulullah” demişti. Sahabenin dediği gibi bizlerde canımızla malımızla Kuran’ın ve değerlerimizin en iyi bekçisi olamalıyız.

Bunu Yahudiler ve emperyalistler iyi bilsin. Bizler Müslümanız ve Müslümanlık neyi gerektiriyorsa kanımızın son damlasına kadar feda edeceğiz.

Selam olsun Kuran’a ve peygambere canını malını feda eden müminlere!

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI Gazze Savaşı Ekolü İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz... Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA