DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recai Yurdan
Recai Yurdan
Giriş Tarihi : 23-04-2020 10:29

Korona ile Birlikte Ramazan-ı Şerife Giriyoruz...

On bir ayın sultanı geldi, hoş geldi sefa geldi. Korona virüsü nedeniyle Ramazan ayının çok mahzun geçeceği görünüyor. Camide kılınan teravih’den, cemaatle yapılan mukabeleden, akraba komşu dostlarımızla yaptığımız iftarlardan ve camilerden uzak olacağız.

Hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayırlar olabileceğine iman edenlerdeniz.

Gerçekten virüs denen musibet canlarımızı yakıyor, gitgide çember daralıyor evlere ocaklara ateş düşüyor. Bu virüsden dolayı yakın dava arkadaşlarımı, akrabalarımı hakka uğurladık ve onlarcası da hasta ve karantinada.

Vefat eden iki tanıdığımın cenaze merasimine katıldım. Size gözlemlerimi aktarmak isterim. Sanki küçük bir kıyamet manzarasıydı yaşananlar. Gasilhane’den cenazeyi alınca virüsden dolayı tabuttan uzak durulduğuna şahit oldum. Alibeyköy’de ki özel gasilhane’nin önü mahşer alanıydı. Cenazeler arabada yıkanmak için sıra bekliyordu. Yıkanan meftalar ceset torbasının içerisinde tabuta konularak teslim ediliyordu.  Ayeti kerimelerle nakşedilmiş örtü bu tabutların üstünde örtülmedi. Mezarlığa varıldığında cenaze arabasının üstünde durmaya devam etti tabut ve sosyal mesafeyi koruyarak cenaze namazını kıldık. İmamın ne sarığı ne cübbesi vardı, tüm alışılagelmişin dışındaydık...

Yüzlerce onarca kişiyle cenaze namazına kılmaya alışık bizler oldukça az bir grupla namazı kıldık. Ardından cenaze defin işlemi başladı. Torbanın içinde mezara indirildi meftalar. Görevli korunaklı elbiseleriyle defin işlemini yaparken toprak atılan küreğe dahi dokunmaya çekinenlerimiz vardı. Taziye kucaklaşmadan yoksun uzaktan selamlaşarak sürdü. Bu yaşananalar şu an dünyada ve Türkiye’de yaşanan binlerce örnekten sadece biri. Kıyametin dünyadaki küçük senaryosuydu sanki olanlar...

Bu günlerde “biz ne yapabiliriz” diye düşündüğümüzde bir yardım faaliyeti ortaya çıktı. Kudüs Gönüllüleri olarak yardım kampanyası başlattık. Mağdur ve muhtaç insanlarımız için bir ayı aşkın süredir sahalardayız, onlarca insana kumanya ulaştırdık ve faturalar için nakdi yardımlar yaptık. O insanların ne kadar çaresiz olduğuna bizzat şahit oldum. Bir nebzede olsa çaresiz muhtaç insanların bir anlık mutluluğuna ortak olduk. Bu kampanya süresince bize tevveccüh  göstererek dualarını esirgemeyen maddi ve manevi destek veren tüm insanlara teşekkürlerimi borç bilirim. Ramazana girerken öncelikle kendi komşumuzdan başlayarak akrabamızı, iş arkadaşlarımızı gözetlemeliyiz. Şu dönemde işinden emeğinden olan yüzbinlerce sigortasız emekçi var. Bu insanlar hakikaten  çalıştıkları dönemde bile ayı denkleştiremeyen insanlar. Evimizde iftar sofrasına otururken ülkemizde ve yurt dışında miyonlarca insanın yemeğe ekmeğe muhtaç olduğunu unutmayalım.

Korana virüs sebebiyle işinden olan bir  hanımın alyansını satmak zorunda olduğunu öğrendiğim zaman durumun ne kadar ağır ve ızdıraplı olduğunu idrak ettim. Kurmayı hayal edip sabırsızlıkla beklediğimiz iftar sofralarının yaşanacağı ay geldi. Binlerce kişinin faydalandığı iftar çadırları olmayacak. Misafir ağırlayamayacağız için bütçemizden bir kısmını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıyız.

Allah niyazımızdır ki bu musibet bir an önce ülkemizden ve dünyadan yok olsun. İnsanlar yeniden işlerine dönüp hayatlarını idame etmeye çalışsınlar. Ramazanın bitimiyle gelecek olan Şevval ayı bizlere gerçek bayramı getirsin inşallah. Biz Allah’dan gelene iman etmiş insanlarız. Normale döneceğimiz günlerin duacısı olup içinde bulunduğumuz zor zamanlarda bir kişi dahi olsa elimizden geldiğince bir sıkıntısına derman olmayı hedeflemeliyiz. Korana ve Ramazan fırsatçılığı yapan üreticiler malumunuz. Bu konuya maske de olduğu gibi acilen müdahale edilmelidir.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. 

NELER SÖYLENDİ?
@
Recai Yurdan

Recai Yurdan

DİĞER YAZILARI İşgal Rejiminin Dinamosu ve Boykot... Dünya Kudüs Gününü Anmak ve Anlamak... Şiarımız Adalet Enkaz Şehir Hatay’daki İzlenimlerim... Şeyh Said’in Kıyamı ve Şehadeti Ramazan Ayıyla Beraber Gelin Hep Beraber Marketleri Zincire Vuralım... Batıya Göç Bu Bayram Fabrika Ayarlarına Dönelim.. Kıyam Rehberi Şeyh Said’in Şehadeti Mübarek Olsun... Kudüs Direnişine Selam Olsun..… Zaman İyilik Zamanı... Ramazan Ayı Geldi Pandemiden Dolayı İşsiz Kalan Yüzbinleri Unutmayalım.. Taksim Meydanına Cami Çok Yakıştı... Selam Olsun Kudüs Şehidi Serdara.. Kovid- 19 Zehirli Sarmaşık Gibi Sardı Etrafımızı Peygambere Ve Kuran’a Uzanan Eller Kırılsın Diller Kopsun.. Kurban Toplarken Kurban Olan Gençlerimizi Sokaklardan Kim Toplayacak? Kudüs Gönüllüleri, Yardım Kampanyası ve Dünya Kudüs Günü Korana Virüs ’ün Gelmesiyle Milletimizin Hal-i Pürmelali.. Yüzyıllar Önce Batı Doğuya Göç Ederken Günümüzde ki Durum Tam Tersi.. Dedemiz Ahmet Turan Kılıç’ın Akıbeti, Şeyh Ömer Abdurrahman Gibi Olmasın Işıklı Caddelerden Arka Sokaklara Hasta Ve Hasta Yakınları Yol Gözlüyor Evrensel Kerbela Erbain Yürüyüşünde Gördüklerim Ve Hissettiklerim... Cezaevlerinde Mazlum Kardeşlerimiz Var… Kadırga İslam Cumhuriyeti ve Şehit Selami Yurdan.. 52. Bayramını Cezaevinde Geçiren Dedemiz Var.. Zekat Ve Fitrelerimizi Pay Ederken Asgari Ücretli İşçi Emekçileri’de Gözetelim Haçlıların Ayasofya’yı Kiliseye Çevirme Niyetleri ve Mescid-i Aksa Üzerindeki Siyonist Emeller.. Kürdistan’da Hawar’ların (imdatların) Arşı Alaya Yükseldiği Yer: Halepçe Kutsal Ekmeğin Bizi Çarpmasına Ramak Kaldı.. Metin Yüksel Yasin Börü Ve Şehadet Ayı Cezaevinden Mektup Var-3 Miladi Yılbaşı, Mekke’nin Fethi Mi? İmam Zeynel Abidin Ve Noel Baba... Asgari Ücret İşçi Cinayetleri Komşunun Külüne Muhtaç İken Şimdilerde Yüzüne Hasretiz Doğudan Batıya Umut Yolculuğunun Adresi Cezaevinden Mektup Var -2- Marshall İle Başlayan ABD’nin Türkiye Aşkı Bayram Çocuklarla Güzel, Uyuşturucu Bataklığındaki Gencin Ablasından 'Biz On Yıldır Yaşamıyoruz Mektubu' Şeyh Said’i Anarken Ümmetçilikten Ulusalcılığa Geçiş Serüveni Zindanda Kırkıncı Bayram Ramazan Ayı Ve Kirkor Usta Kıraathane Kültüründen Cafe Kültürüne Rengarenk Lale Cümbüşünün Hatırlattıkları Cezaevinden Mektuplar Var 28 Şubatı Unutmadık Unutmayacağız Ümmetin Şehitleri Ve Mirasları Üzerine İncirlik Üssü'ne İncir Ağacı Dikilmeli Kudüs Davamız Saman Alevi Yusufiler; Onlar Zindan Güllerimiz.
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA