DÜNYA
Giriş Tarihi : 21-04-2024 12:17

İsrailli bakandan itiraf: İran saldırısı iki İsrail askeri üssünü yok etti...

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, İran’ın saldırısının İsrail Hava Kuvvetleri'nin iki ana üssünün yıkılmasına ve çok sayıda askerin ölümüne yol açtığını söyledi.

İsrailli bakandan itiraf: İran saldırısı iki İsrail askeri üssünü yok etti...

 Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Youm’un haberine göre İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, rejimin sansür çabasına rağmen İran’ın 14 Nisan’da yaptığı saldırının sebep olduğu yıkımı itiraf etti.

İsrail rejiminin, İran'ın saldırısının yalnızca küçük hasarla sonuçlandığına dair iddiasına yer veren Rusya el-Youm, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in bu iddiayla çelişen açıklamasının videosunu yayımladı. 

İsrailli bakan, söz konusu videoda İsrail'in 7 Ekim'den sonra büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını, bu saldırının İsrail Hava Kuvvetleri'nin iki ana üssünün yıkılmasına ve çok sayıda askerin ölümüne yol açtığını söylüyor.

Rusya el-Youm, Ben Gvir’in çok sayıda İsrail askerinin öldüğüne dair ifadelerinin belirsiz olduğunu belirtti ve İsrailli bakanın bu askerlerin İran saldırısı sonucunda öldürüldüğünü mü kastettiği, yoksa genel olarak 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun ölümlerinden mi bahsettiğinin net olmadığını yazdı.

Habere göre Ben Gvir, bazı ordu komutanlarını, güvenlik liderlerini ve sol partileri ABD Başkanı Joe Biden'ın seçim çıkarları uğruna İsrail'in güvenliğini yok etmeye çalışmakla da suçladı.

İsrailli bakan, İsrail'in İran'a tepkisinin güçlü ve orantısız olması gerektiğini vurguladı.

Ben Gvir'in bu açıklamasının, İsrail gazetesi "Maariv"in İran saldırısına ilişkin yeni bir haber yapmasının ardından geldiğine dikkat çeken Rusya el-Yum, Maariv gazetesinin haberinde İran'ın İsrail'e yönelik saldırısında füze ve insansız hava araçlarının yüzde 99’nun değil yüzde 84’ünün önlendiğinin söylendiğini hatırlattı. 

Maariv’in haberinde İran füzelerinin Nevatim ve Ramon hava üslerini vurduğu bilgisinin de yer aldığını belirten Rusya el-Youm, Ben Gvir’in İran’ın İsrail’in iki hava üssünü imha ettiğine dair açıklama videosunun tarihini belirleyemediklerini ifade etti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com