DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-05-2024 22:20

Kolombiya Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesti: Hamas'tan açıklama!.

Hamas, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları nedeniyle siyonist rejim ile diplomatik ilişkileri keseceğini duyurmasını memnuniyetle karşıladı.

Kolombiya Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesti: Hamas'tan açıklama!.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Nazi işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı yürüttüğü imha saldırılarına devam ederken, işgalci siyonist oluşumla diplomatik ilişkilerin kesileceğini duyuran Başkan Petro'nun siyasi tutumuna büyük değer veriyoruz" denildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'nun siyasi tutumunun "Filistinlilerin fedakarlıkları ve onların haklı davası için bir zafer" olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada ayrıca, başta Güney Amerika ülkeleri olmak üzere tüm ülkelere, siyonist rejim ile diplomatik ilişkilerini tamamen kesmeleri çağrısında bulunuldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze'de Filistin halkına yönelik devam eden katliamlar nedeniyle bugünden itibaren siyonist rejim ile diplomatik ilişkilerini keseceklerini duyurmuştu.

Petro, siyonist rejimin Gazze'de soykırım yaptığını söyleyerek, "Bugün meydanlara inen tüm insanlık bizimle aynı fikirde: Soykırım çağına geri dönemeyiz. İnsanlığın gözleri önünde bütün bir halkın yok edilmesine seyirci kalamayız, Filistin ölürse insanlık da ölür." açıklaması yapmıştı.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com