DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-04-2024 21:21

Hizbullah'ın saldırısında yaklaşık 20 İsrail askeri öldü...

Hizbullah'ın Arab el-Aramşe'ye yaptığı saldırısı sonucu en az 18 İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

Hizbullah'ın saldırısında yaklaşık 20 İsrail askeri öldü...

Lübnan merkezli The Cradle haber analiz sitesi, Hizbullah tarafından, İsrail'in kuzeyindeki Arab el-Aramşe kasabasında "yeni kurulan bir askeri keşif birliğinin" merkezi olduğu bildirilen bir binaya düzenlediği saldırı sonucu en az 18 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.

Hizbullah yaptığı açıklamada, saldırının dün İsrail ordusu tarafından üç komutanının öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiğini belirtti.

Hizbullah'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Düşmanın Ayn Baal ve Şabiya'da birkaç direnişçiyi öldürmesine karşılık olarak İslami Direniş mücahitleri ... güdümlü füzeler ve saldırı dronlarıyla Arab el-Aramşe'deki yeni askeri keşif birliğinin 'toplanma merkezi' olarak adlandırılan karargahına birleşik bir saldırı düzenleyerek doğrudan vurdu ve üyelerini ölü ya da yaralı olarak bıraktı."

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, yaralılardan birinin durumu "kritik", diğer dördünün durumu ise "ciddi". Tel Aviv'e göre, Hizbullah saldırısı "bir toplanma merkezini" vurdu.

Ayrıca, yaralı ve ölüleri almak için gelen zırhlı aracın ve helikopterin de güdümlü füze ile vurulduğu bildirildi.

İsrail medyası, Arab el-Aramşe'de patlayan drone’nun İran yapımı Ebabil-T insansız hava aracı olduğunu söyledi. Ebabil-T uçağı elektro-optik kamera taşıyor ve yer istasyonuna gerçek zamanlı yayın yapıyor, ayrıca 45 kg patlayıcı taşıyabiliyor.

Aynı medya, Hizbullah’ın savaşa yeni araçlar kattığını ve farklı silahları belirli bir hedefe karşı aynı anda kombine ederek ateş etme cesaretini gösterdiğini belirtti.

Arab el-Aramşe'ye yönelik saldırı Hizbullah'ın bugün gerçekleştirdiği yedinci operasyondu. Daha önce de Branit Kışlası'nı çevreleyen alanın yanı sıra Meron Hava Kontrol Merkezi ve Ramya bölgesi civarında konuşlu İsrail askerleri birkaç kez vurulmuştu.

Lübnan Direnişi’nin 8 Ekim'den bu yana 200'den fazla İsrail askerini öldürdüğü kaydedildi.

Hizbullah, Filistin direnişini ve Gazze halkını desteklemek amacıyla 8 Ekim'den itibaren İsrail askeri bölgelerine günlük saldırılar başlattı. Direniş grubu, Batı arabuluculuğundaki gerilimi azaltma çabalarına rağmen Gazze'deki soykırım sona erene kadar saldırılarını sürdürme sözü verdi.

The Cradle, Washington ve Paris’in, Hizbullah'ın sınır bölgesinden çekilmesini içeren, bir gerilimi azaltma anlaşması için Lübnan'a baskı yapmaya çalıştığını belirtti.

Önerilen anlaşmanın “İsrail'e önemli bir taviz yüklemediğini” söyleyen The Cradle, “Lübnanlı yetkililer tarafından tek taraflı ve tarafsız olarak nitelendirildiğini” kaydetti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com