FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 15-05-2024 22:29

Direniş Cephesi birlik mesajı verdi..

Direniş liderlerinin Gazze ve Filistin'deki gelişmelerin yanı sıra ateşkes görüşmelerini kapsamlı bir şekilde ele aldığı bildirildi.

Direniş Cephesi birlik mesajı verdi..

Press TV’nin bildirdiğine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah bugün Halil el-Hayya başkanlığında Muhammed Nasr ve Usame Hamdan'dan oluşan Hamas heyetini kabul etti.

Görüşme sırasında iki tarafın, başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin'de ve çeşitli destek cephelerinde meydana gelen olayları ve gelişmeleri kapsamlı bir şekilde ele aldığı bildirildi.

Görüşmede ayrıca, son ateşkes müzakerelerinin yanı sıra Gazze'ye yönelik savaşa ilişkin uluslararası siyasi pozisyonların etkileri ve dünya genelindeki öğrenci protestolarının da ele alındığı kaydedildi.

Taraflar, bedeli ne olursa olsun, Aksa Tufanı Operasyonu’nun ulaşmaya çalıştığı onurlu hedeflere ve yaklaşan ve vaat edilen zafere ulaşmak için siyasi, Direniş ve halk alanlarındaki ortak duruşlarını ve çabalarını sürdürdüklerini bir kez daha vurguladılar.

İki taraf ayrıca, Direniş Ekseni’nin çeşitli cepheleri ve hareketleri arasındaki işbirliği ve dayanışma düzeyinin yanı sıra gösterdikleri fedakarlıklardan da övgüyle söz etti.

Hizbullah lideri pazartesi günü televizyonda yayımlanan bir konuşmasında, Lübnan Direniş Hareketi’nin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek amacıyla İsrail karşıtı operasyonlarını rejimin saldırganlığı durana kadar “niceliksel ve niteliksel” olarak sürdüreceğinin altını çizmişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com