DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Harun Yılmaz
Harun Yılmaz
Giriş Tarihi : 25-06-2020 20:08

Zaman Çok Kısa; Ye, İç, Gül, Oyna… Bir Daha mı Geleceksin Dünyaya?

Çok uzun zaman önce bir belgesel izlemiştim; Amazon nehrinin üzerinde, küçük bir bulut kümesi gibi uçuşan sinekleri anlatıyordu. Bu sinek kümesinin fertleri, bu uçuşmalar sırasında doğuyor, büyüyor, çiftleşiyor, ölüyorlardı.

Bütün hayatları, kendi cinslerinden oluşan o bulut kümesinde başlayıp, orada son buluyordu. Zihnimde anlamlandıramamıştım.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim üyesi Dursun Ali Tökel, çok kısa, çok net şekilde Mearic Suresi’nin 4. âyetinin tefsirini yapmış; çok dehşetli bir tefsirdi bu. https://youtu.be/BPpsL2g2Y60

“Melekler ve Ruh (Cebrail), bizim hızımızla 50 bin yıl olan bir menzili, yolu, 1 günde çıkarak Allah’ın huzuruna varmaktaydılar.” (Mearic 4)

Melekler, ve ruh, dünya ölçüsüyle, sizin hesaplarınıza göre elli bin yıl tutan bir yolu, bir günde O'nun huzuruna yükselerek çıkar. (Ahmet Tekin meali)

Melekler ve Ruh, oraya bir günde yükselip çıkar ki, mesafesi (dünyâ seneleriyle) elli bin yıldır. (Hasan Basri Çantay meali)

Nazil olduğu gün nasıl anlaşılmıştı bu âyet, bilemiyorum, ama asıl anlamı, belki de Dursun Hoca’nın kısa tefsirinde anlaşılmaktaydı.

Düşünün ki, siz bugün yola çıktınız, 100 sene yaşadınız, ömrünüz yetmedi ve sizin soyunuzdan gelen 500 nesil, 100’er sene yaşamak koşuluyla, dünyadaki zaman ölçeğine göre varmanız 50 bin yıl süren bu yolculuk, melekler için sadece 1 gün sürüyor âyete göre.

Dursun Hoca, “Merak ettim; dünyada 100 sene yaşamış bir insan, o meleğe göre acaba ne kadar süre yaşamış olur?” diyor ve yolu, yani mesafeyi, uzunluk ölçüsünü zaman birimine çeviriyor.

Meleklerin bize göre 50 bin olup, 1 günde katettikleri bu yolu, önce aya, sonra güne, sonra saate, sonra dakikaya, sonra saniyeye çeviriyor.

Böylece dehşet bir matematik sonuca ulaşıyor Dursun Hoca; dünyada 100 yıl yaşamış bir insanın, o meleğin 50 bin yıllık yolu içerisinde yaşadığı süre hepi topu sadece 3 (üç) dakika!

Ortalama ömrü 50-60 yıl olan bir insanın o meleklerin zamanına göre yaşadığı süre ise, sadece 1 dakika, 2-3 saniyeden ibaret.

Ahir zaman Peygamber’i Muhammed Aleyhisselam 1441 yıl olmuş Rabbine kavuşalı, ancak neredeyse 1500 yıl geçmiş ve hâlâ kıyamet kopmamış diye düşünebiliriz; ancak bu hesaba göre Hz. Peygamber’in vefatının üzerinden sadece 40 dakika geçmiş oluyor.

…ve hoca sözünü şöyle bitiriyor; “Ebedi, sonsuz hayatı kazanmamız için aslında yaklaşık 2 dakikamız var! Bu 2 dakika içinde ahireti kazandık, kazanamdık; bu 2 dakikayı iyi değerlendirelim.”

Hani Allah, sorarız diyor ya; “Yeryüzünde kaç sene kaldınız?

Kafirler, ‘Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık; tam olarak yaşadığımız zamanın hesabını, tutanlara (meleklere) sor.’ dediler.

Allah, ‘Gerçekten de çok az bir süre kaldınız; keşke bunun farkına varmış olsaydınız.’ buyurdu.” (Mu’minun 112-114)

İşte bu çok az sürenin ne olduğunu Mearic Suresi’nde kafamıza çakıyor Allah.

İşte, belgeselde izlediğim ve bulundukları o sinek bulutu kümesi dışında hiçbir yer görmemiş sineklerin ömrü de 2 dakikadan ibaretti.

Bizim zaman dilimize göre 2 dakika; doğdu, büyüdü, gelişimini tamamladı, evlendi, çocukları oldu, yaşlandı ve öldü; hepsi 2 dakika.

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Harun Yılmaz

Harun Yılmaz

DİĞER YAZILARI Yirmibeş Kuruşun Hikâyesi... Yine Bir Ramazan, Yine Bir Sahurun Vakti Filistin, İsrail Ekseninde Türkiye... Bizi İsrail Değil, Ebu Ubeyde Mahvedecek! Prof. Dr. Kâbus Süleyman Salih Zoroğlu ve Hucurat 6 Daldan Dala Bir Toplumuz! Pacta Sund Servanda; Ahde Vefa.. Ey İnsan! Sana Verdiğim Evladı İnşa Et! DSÖ’nün Dişine Kan Değdi Bir Kere!-2 Yeni Dünya Düzeni Projesinin Üç Ayağı... Yitik Bir Meziyetimiz; Dürüstlük ve Hakkaniyet Diyarbakırlı Hacının Şeytanla Arkadaşlığı ve Şeytanın İnsana Düşmanlığı... Geldiğimiz Nokta! Allah'ın Teveccüh Ettiği Bir Müslüman Olmak LGBTQ+ Dayatmasına Karşı Aileyi Korumak Müslüman Mahallesinde Domuz Eti Satılıyor mu?-2 Ben, Dr. Orhan Koyuncu; Zırhlı Memurlarla Eşit Can Güvenliği Hakkı İstiyorum.. DSÖ’nün Dişine Kan Değdi Bir Kere -1- Müslüman Mahallesinde Domuz Eti Satılıyor mu? -1- Engelleri Aşanlar, Engeline Takılanlar... Müntehir Enes Kara ve Ülkemin Mal Bulmuş Mağribileri.. Küfrün İhsanı Olmaz.. Müşfik Bir Millet(tik) Biz; Ne Oldu Bize? Koronavirüs, Hastalık Değil, Servetin El Değiştirmesi Aracı Olabilir mi? Sahurun Vakti.. Abid Özmen, Sevda Kuşun Kanadında ve Bilderberg Toplantısı Her İnsan, Yapmadığı Tüm İyiliklerin Suçlusudur* Ziyanda Olan Kitlelerdir, Şahsiyetler Her Zaman Kazanır Yine Bir 24 Kasım Daha Geldi... Conseil Français Du Culte Musulmane veya Müslümanların Birlik Sorunu Türkiyeliler Defolsun! Baba Ne İşe Yarar?* Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - STK'lar Uyanıyor mu? Atam Lut Gibi Bir Mürteciyim Ben! Dünyanın Öbür Ucundaki Kardeşlerimizin Ayağına Diken Battı LGBT’nin Onur Yürüyüşü İnsan Birey midir, Şahsiyet midir? Dilin Kavramsal Bütünlüğünün Bozulması Hac mı, Panayır mı? İnsan Bu! Yaprak Misali: Ya Şimale Savrulur Ya Kıbleye Eğilir! Pacta Sund Servanda İdam Cezası Neden Getirilemez? Sırat Köprüsü Nerededir, Bilir Miyiz?
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA