DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Harun Yılmaz
Harun Yılmaz
Giriş Tarihi : 23-12-2022 17:25

Geldiğimiz Nokta!

İnternetten yayınlanan bir sokak röportajında muhabir, caddede çevirdiği genç kızlara şu soruyu soruyor; “Günah olmasa ilk ne yaparsın?”

Genç kızların cevaplarında ahlak dışında her şey var;

“Yapmadığım bir halt kalmadı diyen; günahların anasını ağlatmışım zaten diyen; beni terk eden sevgilimi öldürürüm diyen; kıyamet koparken bile hoşlandığım çocukla seks yapmak istiyorum diyen; tek erkekle hayat mı geçer diyen; daha neler neler diyen genç kızlar!”

Bu kızlardan ne anne olur, ne bunların kucağında vatan büyür, ne de cennet onların ayaklarının altına serilir…
Hangi annenin kucağında vatan büyür peki?
İşte yakın tarihimizdeki binlerce örnekten sadece biri;

Deli Halid (Karsıalan) Paşa, belinde iki tane revolver taşırmış. Birinin adı namuslu imiş, öbürünün adı ise namussuz. Namuslunun hedefine sadece düşmanı alırmış. Namussuz adını verdiği revolverini ise sırtını düşmana dönerek kaçan askerleri vurmak için kullanırmış.

Deli Halid Paşa, binbaşı rütbesinde bir Osmanlı zabiti iken Bayburt Kop Dağı Savunması’nda, elindeki yerel milisler ve ordu kuvvetleriyle, 1916’nın Mart’ından, yaralandığı 5 Temmuz’a kadar, karşısındaki Rus ordusunun ilerleyişine bir metre bile izin vermemiş; ağır şekilde yaralandıktan sonra önce İstanbul’a, sonra tedavi için Avusturya’ya sevk edilmişti.
Halid Bey’in cepheden çıkarılmasından 10 gün sonra ise Kop Dağı düşmüş ve Ruslar, Bayburt’a girmişlerdi.
Öyle ki, Kop Dağı’nda cephe hattı boyunca hiç durmaksızın oradan oraya at koşturan Halid Bey, hat boyunca birkaç at bulundurur, bir noktadan atını mahmuzlar, o at yorulduğunda, diğer noktada hazır bekletilen atıyla öbür noktaya uçarcasına gidermiş. Birbirinden uzak cephelerde vuruşan askerleri, Halid Bey’i tayy-ı mekan* bir zât zannederlermiş.
İşte bu Halid Bey, 7,5 ay süren Avusturya’daki tedavisinin ardından hava değişimi alarak, tekrar cepheye dönmek için İstanbul’a gelmiş, bu arada da validesi hanımefendiyi görüp, elini öperek hayır duasını almak için Eyüp Sultan semtindeki baba ocağına gitmişti.

Avluya açılan cümle kapısını çaldığında, yıllardır görmediği, gözünde tüten, sadrında yanan anacığı “Kim o?” diye seslenmiş, Halid Bey de “Ana benim, oğlun Halid…” cevabını vermiş; ancak cephede olması gerektiğini düşündüğü oğluna kapıyı açmayan anası, “Niye geldin Halid?” diye sormuştu.
Halid Bey şöyle cevap vermiş;

Kop Dağı Savunması’nda yaralandım. Avusturya’da 7,5 ay tedaviye gönderdi devlet beni. Tedavim bittiği için hava değişimi verildi. Cepheye dönmeden evvel seni görmeye geldim ana, aç kapıyı.
Kapıyı açmayan anası şöyle seslenmiş kapının ardından;

Ben seni şehit olasın diye cepheye gönderdim, yaralanıp ana kucağına dönesin diye değil.
İşte böyle analar, Halid Bey’ler doğurur ve bir kahpe kurşunuyla** can verene kadar cephe hattından kaçmaz.
Girdiği her savaşta, aldığı her kurşun yarasında, göğsüne takılan her madalyada, 
Günah olmasaydı neler yapardın, sorusuna, zaten her türlü haltı yapıyorum diyen genç kızlar anne olacak ve Halid Bey’ler doğuracak, öyle mi?
Yaaa… Nerden nereye?

Peki her biri daha dün masum birer çocuk olan bu genç kızlara, genç erkeklere bu ülke ne verdi?
Bu devlet daha ne yapsın? Onları okullarında okuttu, hasta olunca doktor hizmeti sağladı, park, bahçe, oyun alanları sağladı, eğlence vergisini sıfırladı, şans oyunları ve piyangonun ikramiye miktarını arttırdı… Bunları yaptı, doğru, peki yeterli oldu mu, olur mu?

Siyasiler, bu gençleri birer oy pusulası olarak gördüler. Onlara iş ve konfor vadettiler. Okul her istediğinizi vermez gençler, kendinizi geliştirin dediler.

Eğitimciler, sekülerizmi itelediler zihinlerine. Haz dururken, ne gerek var şimdi hayatın lezzetine kendinizi kapatmaya dediler. Onların eğittiği çocuklar, gençler birbirlerini öldürdüler.

Analar babalar, “oğlum, kızım beni uğraştırmasın da” deyip, ellerine bol internetli akıllı telefonlar, tabletler verdiler. Daha minicik bir yavru, elindeki telefonda ne oyunlara giriyor, çizgi film aralarında ne tür reklamlara denk geliyor diye bakmadılar. Birçok kere şahit olduğum üzere; çocukları eğlensin diye eşcinsellik propagandası yapan Netflix, Disney Plus, Minika Çocuk gibi yayın kanallarını soktular evlerine. Çocuklarının zihnine lağım akıtan kanalların varlığından rahatsız olmadılar; ucuz dediler, çocuk eğlenmesin mi dediler?

Namaz kılan bir ana babanın evine cahiliye Mekke’sinin dört meşhur putundan birisini koysanız, burada ibadet ediyoruz, bu putun benim evimde ne işi var diyecek olan o ana baba, evinde bu televizyon ve internet putlarının bulunmasından hiç rahatsız olmadılar.

Küçük bir çocuğun başını okşayan ihtiyar dedeyi, “Taaaaciiiiz vaaaar!” yaygarası çıkararak linç ettiler. Babasını, kızını kucağına alamaz, başından öpemez hâle getirdiler.

Peyami Safa’ya bir kulak verelim, ne diyor hazret acaba; “Bir milleti yok etmek isterseniz, askeri istilaya lüzum yoktur. Ona tarihini unutturmak, dilini bozmak, dininden soğutmak ve dolayısıyla manevi değerlerini, ahlakını soysuzlaştırmak kâfidir.”

İşte bunu yaptılar, yapıyorlar, durmayacaklar ve yapmaya devam edecekler.
-o-

(*) Mekânı aşarak bir anda değişik yerlerde görünebilmeye tayy-ı mekan denir.
(**) Deli Halid Paşa, Ermeni çetecilerden aldığı 70 araba dolusu mücevharatı iç etmekle ithamda bulunduğu Afyon vekili Ali Bey, Kozan vekili Ali Saip Bey, Cebelibere­ket vekili Avni Bey, Gaziantep vekili Kılıç Ali Bey, Cebeliberet vekili Hüseyin Avni Bey ve Elazığ vekili Hüseyin Bey tarafından linç edilmek istendi. Bu arbedede, arkasından kalleşçe yaklaşan Rize Mebusu Rauf Bey tarafından 9 kurşunla vuruldu 9 Şubat 1925’te ve 5 gün boyunca TBMM’de bir masanın üzerinde bekletilip, ara ara yaralarına pansuman yapıldı. Nihayetinde 14 Şubat günü, bir soba bile yakılmayan, buz gibi Meclis salonundaki masanın üzerinde zatürreeden öldü.
-o-

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Mustafa DOĞAN 1 yıl önce
Ağzınıza yüreğinize sağlık Harun bey

Gerçekten nereden nereye

Azar azar hissettirmeden uyuştura uyuştura bu ümmetin çoluk çocuğunu ne hâle koyan bir sistemin çarkları arasına birer dişli olan bireylere döndü rabbim basiret ve ferasetileri zayıflayan bu ümmete yeniden bu gaflet uykusundan uyanmayı nasib eylesin inşaallah
Hidayet KAR 1 yıl önce
Harun kardeşim diline yüreğine sağlık Allah Teala'nın peygamber kıssalarında geçen tüm kötü adetler,din adamlarını ve siyasi liderlerini ilah ve rab edinmeler(değer ihdas edici ve iyiyi kötüyü tayin edici bilmeleri) hakkı eğip bükmeleri,ölçü ve tartıyı bozmak ile fakirin mazlumun hakkına girmeleri üstüne birde alkış beklemeleri,sopa göstermeleri... ... Off
İbrahim DÜNDAR 1 yıl önce
Harun Deli Halit Paşa Erzurumun simgesidir. Halit paşa mahallesi bile var. Analar böyle yiğitler doğurmuş. Erzurumun birde Nene Hatunu var. Simge olarak. Bu bahsettiklerin ne Deli Halit paşa gibi yiğit doğurabilir nede bunlardan bir nene Hatun çıkar. Allah bunlara hidayet ve vatan, millet, bayrak aşkı versin. Kendine hayrı olmayanın kimseye hayrı olmaz.
Harun Yılmaz

Harun Yılmaz

DİĞER YAZILARI Yirmibeş Kuruşun Hikâyesi... Yine Bir Ramazan, Yine Bir Sahurun Vakti Filistin, İsrail Ekseninde Türkiye... Bizi İsrail Değil, Ebu Ubeyde Mahvedecek! Prof. Dr. Kâbus Süleyman Salih Zoroğlu ve Hucurat 6 Daldan Dala Bir Toplumuz! Pacta Sund Servanda; Ahde Vefa.. Ey İnsan! Sana Verdiğim Evladı İnşa Et! DSÖ’nün Dişine Kan Değdi Bir Kere!-2 Yeni Dünya Düzeni Projesinin Üç Ayağı... Yitik Bir Meziyetimiz; Dürüstlük ve Hakkaniyet Diyarbakırlı Hacının Şeytanla Arkadaşlığı ve Şeytanın İnsana Düşmanlığı... Allah'ın Teveccüh Ettiği Bir Müslüman Olmak LGBTQ+ Dayatmasına Karşı Aileyi Korumak Müslüman Mahallesinde Domuz Eti Satılıyor mu?-2 Ben, Dr. Orhan Koyuncu; Zırhlı Memurlarla Eşit Can Güvenliği Hakkı İstiyorum.. DSÖ’nün Dişine Kan Değdi Bir Kere -1- Müslüman Mahallesinde Domuz Eti Satılıyor mu? -1- Engelleri Aşanlar, Engeline Takılanlar... Müntehir Enes Kara ve Ülkemin Mal Bulmuş Mağribileri.. Küfrün İhsanı Olmaz.. Müşfik Bir Millet(tik) Biz; Ne Oldu Bize? Zaman Çok Kısa; Ye, İç, Gül, Oyna… Bir Daha mı Geleceksin Dünyaya? Koronavirüs, Hastalık Değil, Servetin El Değiştirmesi Aracı Olabilir mi? Sahurun Vakti.. Abid Özmen, Sevda Kuşun Kanadında ve Bilderberg Toplantısı Her İnsan, Yapmadığı Tüm İyiliklerin Suçlusudur* Ziyanda Olan Kitlelerdir, Şahsiyetler Her Zaman Kazanır Yine Bir 24 Kasım Daha Geldi... Conseil Français Du Culte Musulmane veya Müslümanların Birlik Sorunu Türkiyeliler Defolsun! Baba Ne İşe Yarar?* Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - STK'lar Uyanıyor mu? Atam Lut Gibi Bir Mürteciyim Ben! Dünyanın Öbür Ucundaki Kardeşlerimizin Ayağına Diken Battı LGBT’nin Onur Yürüyüşü İnsan Birey midir, Şahsiyet midir? Dilin Kavramsal Bütünlüğünün Bozulması Hac mı, Panayır mı? İnsan Bu! Yaprak Misali: Ya Şimale Savrulur Ya Kıbleye Eğilir! Pacta Sund Servanda İdam Cezası Neden Getirilemez? Sırat Köprüsü Nerededir, Bilir Miyiz?
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA