DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-03-2024 22:36

Yemen’in tüm dengeleri değiştirecek sürprizi basına sızdı

Rusya medyası, Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun hipersonik füze denediğini bildirdi.

Yemen’in tüm dengeleri değiştirecek sürprizi basına sızdı

Rusya’nın Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan Ensarullah Hareketi’ne yakın bir askeri kaynak, Yemen ordusunun hipersonik füze denediğini bildirdi.

Ria Novosti haberinde “Kuzey Yemen'de iktidarda olan İran destekli Şii Ensarullah Hareketi (Husiler), öldürücülüğü yüksek hipersonik bir füzeyi test etti ve bu tür füzeleri askeri cephaneliğine dahil etmeye hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Ensarullah Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum, geçtiğimiz hafta X Platformundan yaptığı açıklamada gelecek günlerin sürprizlerle dolu olacağını söylemişti.

Ria Novosti’nin haberine göre Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun füze kuvvetleri, 8 Mach'a (saatte on bin kilometre) kadar hızlara ulaşabilen ve katı yakıtla çalışan bir füzeyi başarıyla test etti. 

Haberde Yemen ordusunun bu füzeleri Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki deniz hedefleri ile İsrail'deki hedeflere karşı kullanmayı planladığı öne sürüldü.

Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Yemenli kaynak, yemen ordusunun hipersonik füzeyi test ederken aynı zamanda üç ay süren testlerden sonra füzelerini ve insansız hava araçlarını geliştirdiklerini, patlayıcı savaş başlıklarını yıkıcı güçlerini ikiye katlayacak şekilde değiştirdiklerini söyledi.

 Haberde ayrıca Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi’nin geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada hipersonik füzeler üretme çabalarından bahsederek: "Düşmanlarımız da dostlarımız da halkımızın ülkemizi dünyadaki birkaç ülke arasına sokacak stratejik öneme sahip bir başarı düzeyine ulaştırdığını görecekler" dedi nakledildi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com