DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-11-2023 13:50

Yemen: Kızıldeniz yalnızca Siyonist rejim için güvenli olmayacak..

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Kızıldeniz Siyonist rejimin gemileri dışında tüm ülkelerin deniz yoluyla sevkiyat yapması için güvenlidir." dedi.

Yemen: Kızıldeniz yalnızca Siyonist rejim için güvenli olmayacak..

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-Azzi, sosyal medya platformu ‘X’ hesabından yaptığı paylaşımda, "Yemen, Kızıldeniz'de deniz taşımacılığının güvenliği konusunda her ülkeden daha fazla endişe duyuyor ve başkalarının çıkarlarına da en çok saygı göstermektedir. Biz bunu geçmişte de kanıtladık. Kızıldeniz Siyonist rejim gemileri dışında tüm ülkelerin deniz yoluyla sevkiyat yapması için güvenlidir." dedi.

Hüseyin el-Azzi ayrıca "Siyonist rejim Gazze'de çocuklara ve masum sivillere yönelik şiddete son verene kadar bu güvensizlik devam edecek." ifadesini kullandı.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski başkanı Giora Eiland, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Yemen'in coğrafi konumunun füzelerden daha tehlikeli olduğunu ve bu durumum kendileri için stratejik bir tehdit olduğunu dile getirmişti.

Giora Eiland ayrıca şunları söylemişti: "Yemen, İsrail için stratejik bir tehdit ve anlaşılan o ki, Amerikalılar bu konuyu önemsemiyor ve çatışmaya girmemeyi tercih ediyor. Yemenlilerle sorunumuz, Kızıldeniz'in güney ağzında olmalarıdır ve bu sorun, onların füzelerinden çok daha büyük ve tehlikelidir. Eilat limanı bundan sonra faaliyetlerine devam edebilir mi?"

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Celal el-Revişan da yaptığı açıklamalarda, "Ateşkes Gazze'yle ilgilidir. Silahlı Kuvvetler Sözcüsü'nün dediği gibi, Kızıldeniz’i kapatma kararımız hala gündemdedir." demişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com