DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-03-2024 14:27

Yemen, Hint Okyanusu ve Afrika’nın güneyini de İsrail’e yasakladı

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, dün akşam yaptığı haftalık konuşmasında Yemen ordusunun operasyonlarını genişleteceğini açıkladı.

Yemen, Hint Okyanusu ve Afrika’nın güneyini de İsrail’e yasakladı

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, dün akşam yaptığı konuşmada İsrail ve Amerikan koalisyonunun Gazze’de sürdürdükleri savaş nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli sivillerin sayısının korkunç boyutlara yükseldiğini söyledi.

Seyyid Abdulmelik el-Husi, İsrail’in Gazze halkına yönelik savaşının başta Amerika olmak üzere Batı dünyası tarafından sürdürüldüğüne dikkat çeken Abdulmelik el-Husi, “şehit ve yaralıların sayısı korkunç düzeylere ulaştı. Bu, medeni olduğu iddiasındaki dünya için bir utançtır” dedi.

Amerikan rejiminin Gazze’ye havadan insani yardım atmasının bir gösteriden ibaret olduğuna dikkat çeken Seyyid Abdulmelik el-Husi, toplamda birkaç kamyon yükünü aşmayan bu havadan bırakılan yardımların Filistin halkının onurunu kırdığını söyledi.

Abdulmelik el-Husi, “İsrail kelimenin gerçek anlamıyla asrın soykırımını yapıyor. İslam dünyasının Filistin’i yalnız bırakması, asrın soykırımının gerçekleşmesine sebep oldu. Amerika da savaşın durdurulmasını engelleyerek ve ablukanın sürdürülmesinde ısrar ederek İsrail’İn cinayetlerine devam etmesini sağladı” dedi.

İslam dünyası Filistin direnişini yalnız bıraktı

Amerikan rejiminin Gazze savaşı konusunda ikiyüzlü davrandığını belirten Abdulmelik el-Husi, şunları söyledi:

“Amerika hileci davranıyor. Çünkü yardımların ulaştırılması için kara ve deniz geçişlerinin tamamen açılması söz konusu değil. Amerika, havadan yardım atarak veya liman yaparak yardımlarını büyük göstermeye çalışıyor. Halbuki açlık hala devam ediyor.

Amerika, Gazze halkına sınırlı yardımlarına karşılık onların katliam edilmesi için tonlarca bomba gönderiyor. İslam ülkeleri, Amerika ve Batılıların İsrail’e yaptığı yardımlardan daha azını Filistin direnişine yapsaydı bugün savaşta, durum bambaşka olurdu. Yaklaşık 50 kadar İslam ülkesinden Filistin direnişine silah veren yok. Bunun tek istisnası İran İslam Cumhuriyeti’dir. 

Arap ve İslam dünyasının liderlerinin çoğunun tutumu Latin Amerika ülkelerinin veya başka Müslüman olmayan ülkelerin tutumunun gerisindedir.  

Filistin direnişi cephenin en ön hattında bulunuyor ve tüm Müslümanlar adına savaş veriyor. Bazı Arap rejimleri Filistin direnişini sadece yalnız bırakmakla yetinmedi, ayrıca bir de onu terör listesine almaya çalışıyor.”

İsrail rejiminin savaşın başlamasının üstünden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir hedefine ulaşamadığına dikkat çeken Seyyid Abdulmelik el-Husi “Düşman Gazze’yi yaşanamayacak bir yer haline getirmeye çalışırken Gazze halkı hala yurdunda kalmakta ısrar ediyor. Filistin’e komşu ülkelerin Amerika ile birlikte Gazze’ye birkaç defa yardım atmaları utanç vericidir. Halbuki onlar kara sınırını açarak yardımların girişini sağlayabilirdi. Allah korkusunu unutanlar, Amerika’dan emir bekliyor” dedi.

Hint Okyanusu’nda ve Afrika’nın güneyinde de İsrail gemilerini vuracağız  

Seyyid Abdulmelik el-Husi, konuşmasında Yemen ordusunun Gazze halkına destek için yaptığı operasyonlara ilişkin detaylar da açıkladı ve şunları söyledi:

“Operasyonlarımız sırasında 34 şehit verdik, sayısız yaralımız var. Bu hafta Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde gemileri hedef alan 12 destek operasyonu yaptık. Bu operasyonlarda 58 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracı kullanıldı. Bu kez operasyonlarımız daha önce benzeri görülmemiş bir düzeye ulaştı. Allah’ın yardımıyla Hint Okyanusu’nda 3 operasyon yapıldı. Şu ana kadar hedef alınan gemilerin toplam sayısı 73 oldu.

Amerikalılar bu hafta havadan ve denizden Yemen’e 32 saldırı yaptılar ve her zamanki gibi hedeflerinde başarısız oldular. Bizim operasyonlarımızı durdurmanın tek yolu, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasıdır. Biz artık İsrail’le ilişkili gemilerin Hint Okyanusu ile Afrika’nın güney bölgelerinden geçişini de yasakladığımızı ilan ediyoruz.

Gazze ablukası kaldırılmalı ve açlık durdurulmalıdır. Gazze’de açlıktan ölen çocuk trajedisi son bulmalıdır. Savaş devam ediyor ve bizim bayrağımız da açıktır. Meydanı boş bırakmak, Filistin halkını görmezlikten gelmek ne dine sığar ne yiğitliğe ne de onura.

Ey Yemen halkı siz yiğit, onurlu ve imanlı bir halksınız, siz direnişçisiniz ve bugün zayıf bırakılmış olanların umudu sizsiniz.”

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com