DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-01-2024 21:40

Usame Hamdan: Salih el-Aruri'nin kanının intikamı Kudüs'ün kurtuluşudur..

"Direniş hâlâ topraklarına sıkı sıkıya bağlı ve füzeleri hâlâ her gün Siyonist rejimin kalbini hedef alıyor."

Usame Hamdan: Salih el-Aruri'nin kanının intikamı Kudüs'ün kurtuluşudur..

Hamas hareketinin Lübnan'daki temsilcisi Usame Hamdan bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Şehit el-Aruri suikastı direnişi ve onun varlıklarını hiçbir zaman sarsmayacaktır. Çünkü direnişin çantasında çok şey vardır ve kahramanlıklarıyla Siyonistlerin hiçbir amacına ulaşamadan Kuzey Gazze'yi terk etmelerine neden olmuştur."

Usame Hamdan, "İşgalci rejimin ordusunun yenilmezliği efsanesi direnişin cesareti karşısında çöktü ve işgalci güçler Gazze Şeridi'nden hiçbir başarı elde edemeden ayrılıyor." diye belirtti.

Hamas temsilcisi, "Siyonist düşman hiçbir yasaya, tüzüğe saygı duymadığını, hiçbir ülkenin güvenliğini ve egemenliğini tanımadığını bir kez daha kanıtladı." dedi.

Hamas temsilcisi Usame Hamdan, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Düşmandan intikamımızı alacağız ve en büyük intikamımız Kudüs'ün özgürleştirilmesi, halkımızın şehirlerine, köylerine dönmesi olacaktır. Siyonist düşman, el-Aruri'nin suikastına yanıt olarak bizden bir karşılık alacak ve bu onun, suikast eyleminin direnişi zayıflatmayacağını anlamasını sağlayacak."

Hamas hareketinin Lübnan temsilcisi, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki Filistinli şehit sayısının 22 bin 920'ye, Batı Şeria'daki şehit sayısının ise 321'e ulaştığını belirtti. Aynı zamanda Gazze Şeridi'nde enkaz altında kalan insan sayısının da 7000'den fazla olduğu tahmin ediliyor. İsrailli ve Nazi işgalciler, bölge halkını yerinden etmek amacıyla Gazze'nin kentsel altyapısının %70'ini yok etti.

Usame Hamdan, Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki 30 hastanenin hizmet dışı kaldığını, tedavi için yurt dışına gönderilmesi gereken 6 bin kişiden yalnızca 650 kişinin Gazze Şeridi'nden çıkabildiğini açıkladı.

Hamas temsilcisi, şu ana kadar 109 gazetecinin İsrail işgal güçleri tarafından şehit edildiğini ve bu eylemin, Siyonistlerin aktardıklarının tamamen yanlışlığını ve gerçekleri öldürme girişimini kanıtladığını ifade etti.

Hamas yetkilisi, Gazze Şeridi'nde kayıtlı 325 eserden 200'den eserin ve kültürel mirasın Siyonistler tarafından yok edildiğini duyurarak şöyle dedi: "Direniş hâlâ topraklarına sıkı sıkıya bağlı ve füzeleri hâlâ her gün Siyonist rejimin kalbini hedef alıyor."

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com