GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2024 12:03

Usame Hamdan: Direniş cephesi tek yumruk..

Hamas liderinden Usame Hamdan, “Biz tek başımıza savaşmıyoruz, direniş cephesindeki taraflar arasında bir ortaklık var ve zafer yakındır” dedi.

Usame Hamdan: Direniş cephesi tek yumruk..

Lübnan merkezli el-Menar televizyonuna konuşan Hamdan, Siyonist İsrail’in savaşı diğer cephelere yayamayacağını ve direnişi sınamak isterse büyük bir bedel ödeyeceğini vurguladı.

“Sahadan aldığımız bilgiler direnişin ve Filistin halkının dayanma gücü konusunda güven verici” diyen Hamdan, Batı Şeria’daki direnişin tırmanmasının yanı sıra bölgedeki gelişmelerin İsraillileri boyun eğmeye zorlayacağına söyledi. Direnişin zafere doğru ilerlediğine inandığını kaydeden Hamdan, “Sahadaki direnişin hâlâ aktif olduğunu, Filistin halkının ise direnme kabiliyetinin diri olduğunu ve direniş cephesinin Gazze’nin yanında durduğunu” bildirdi.

“Savaşın her aşamasında Hamas ile Hizbullah liderliği arasında istişareler var. Durumu birlikte değerlendiriyoruz, hegemonya değil kardeşçe bir ortaklık var” diyen Hamdan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizbullah ilk günlerden itibaren destek ve yardımda bulundu, dava ve direnişe olan bağlılığı sayesinde inisiyatif aldı.”

Yemen’deki direnişin İsrail rejimine mal sevkiyatını engelleyerek bir kuşatma uyguladığını söyleyen Hamdan, Yemen yönetiminin müzakerecilere alıkonulan gemiyle ilgili kararın Hamas’a ait olduğunu söylediğini ifade etti.

Hamdan, “Ürdün’den Refah kapısı açılana kadar işgal altındaki topraklara mal taşınan tüm geçişleri kapatmasını istiyoruz. Filistin halkının çıkarlarına zarar verecek her türlü öneriyi reddetmeye hazır olmamız pratik bir adımdır. Tüm çabalarımız saldırganlığın genişlemesini önlemek içindir” dedi.

Amerika’nın Gazze’de liman kurma hedefinin siyasi bir hedef olduğunu kaydeden Hamdan, ABD’nin yardım etmek istemesi durumunda İsrail’i silahlandırmayı ve BMGK’da veto kullanmayı bırakması gerektiğini belirtti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com