DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-10-2023 21:18

Taliban, İran'a düzenlen İslami Vahdet Konferansı'na katıldı

Taliban, İran'a düzenlen İslami Vahdet Konferansı'na katıldı

İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan Büyükelçiliği, Taliban tarafından bir heyetin İslami Vahdet Konferansına katılmak üzere Tahran'da bulunacağını bildirdi.

İran'ın Kabil Büyükelçiliği, Tahran'da düzenlenecek İslami Vahdet Konferansına Taliban tarafından bir heyetin de katılacağını bildirdi.

Kabil Büyükelçiliği konuyla ilgili yayınladığı tweetinde"Aziz İslam Peygamberi Hz Muhammed'in (s.a.s.) mesud veladeti yıl dönümüne denk gelen günlerde Afganistan Hükümetinden 4 kişilik bir heyet, İslami Vahdet Konferansına katılmak ve Şii-Sünni dahil bütün Müslümanların vahdeti konusunu görüşmek üzere Tahran'a gitmek için yol çıktı" diye kaydetti. Öte yandan Taliban Hac ve Vakıflar Bakanlığı da, İran'ın daveti üzerine Afganistan tarafından bir heyetin İslami Vahdet Konferansına katılma niyetiyle Tahran'da bulunacağını ilan etti.

Vahdet Haftası ve İslami Vahdet Konferansı
Hicri takvim esasınca Şiilerin rivayetlerinde 17 Rebiülevvel, Sünnilerin rivayetlerinde 12 Rebiülevvel olan Peygamber Efendimizin kutlu doğum günü, Müslümanların vahdet ve birliğine yardımcı olması için İmam Humeyni tarafından tek bir haftada toplanarak “vahdet haftası” olarak ilan edilmişti.

İran’da her sene Vahdet Haftası'nda düzenlenen İslami Vahdet Konferansı’na İslam coğrafyasının dört bir yanından yüzlerce Sünni ve Şii siyasetçi, alim ve akademisyen katılıyor.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com