FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 26-10-2022 13:22   Güncelleme : 02-11-2022 14:32

Son 24 saat içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 61 direniş eylemi gerçekleştirildi..

Son 24 saat içinde Batı Şeria ve Kudüs'te 61 direniş eylemi gerçekleştirildi..

İsrail işgal güçlerinin dün 5'i Nablus'ta, 1'i Ramallah'ta olmak üzere Batı Şeria bölgesinde 6 Filistinli mücahidi şehit etmesine karşılık direniş güçlerinin de son 24 saat içinde işgal güçlerine karşı 61 direniş eylemi gerçekleştirdiği haber verildi. 

Filistin Bilgi Merkezi (Ma'ta) tarafından yayınlanan raporda bunlardan 7'sinin silahlı saldırı, 1'inin bıçaklama, 2'sinin işgalcilerin üzerine patlayıcı atma, 8'inin yerleşimci çetelerin baskınlarına karşı durma eylemi olduğu ve Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Raporda Filistinli gençlerin yahudi yerleşimcilere ait 7 aracı taşladıkları, ayrıca işgalcilerin araçlarının üzerine 9 adet molotof kokteyli veya el yapımı patlayıcı attıkları, işgalcilerin bir askeri kameralarını tahrip ettikleri ve görüntü alan bir insansız hava aracını düşürdükleri bilgisi verildi. 

Gerçekleştirilen bıçaklı saldırı eyleminde El-Funduk köyü yakınında bir yerleşimcinin yaralandığına, işgalcilerin Nablus'a yönelik baskınlarında çatışmalar vuku bulduğuna ve işgalcilerin araçlarının üzerine patlayıcı maddeler atıldığına dikkat çekildi. 

Direniş güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'te yer alan Kalendiya askeri kontrol noktasında işgal askerlerine ateş ettikleri belirtildi. Ayrıca Kudüs'teki Ebu Dis ve Biddu beldeleriyle Es-Selam Mahallesi'nde de işgal güçleriyle direniş güçleri arasında çatışmalar çıktığı, bu çatışmalarda işgalcilerin taşlandığı ve insansız hava araçlarının düşürüldüğü ifade edildi.

Bunların dışında da Batı Şeria'nın muhtelif şehir ve kasabalarında işgal güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com