FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 18-12-2023 21:41

Siyonist soykırımın bilançosu her gün artıyor: 19 bin 453 şehit 52 bin 286 yaralı...

Siyonist soykırımın bilançosu her gün artıyor: 19 bin 453 şehit 52 bin 286 yaralı...

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist vahşet ve soykırımla ilgili olarak bugün (18 Aralık Pazartesi) yayınladığı raporda, yapılan son tespitlere göre işgalcilerin gerçekleştirdiği vahşi saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 19 bin 453'e yaralananların sayısının ise 52 bin 286'ya ulaştığı bilgisi verildi. Bu sayının içinde Nasır Tıp Kompleksi'ne yapılan son saldırıda şehit edilenlerin de yer aldığı ve bu şehitlerden birinin de yoğun bakıma alınmış olduğu sırada şehit edilen Dünya Ebu Muhsin isimli kız çocuk olduğu bilgisi verildi. Ancak henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlar sayıya dahil değil.   

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra bugün akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında Gazze'ye yönelik siyonist soykırım saldırılarında son 24 saat içinde şehit edilenlerin sayısının 151'e, yaralananların sayısının ise 313'e çıktığını ifade etti. 

El-Kudra kendisinin açıklama yaptığı saatten altı saat önce işgal güçlerinin Nasır Tıp Kompleksi'ne düzenledikleri saldırıda 26 kişinin şehit edildiğini belirtti. 

El-Kudra işgal güçlerinin, hastaneleri ve sağlık hizmetlerini özellikle hedef almalarından, sağlık görevlilerini tutuklamalarından dolayı bu alanda çok büyük sıkıntı yaşandığını, özellikle kuzey kesimde binlerce yaralının, hamilenin, çocuğun ve müzmin hastanın sağlık hizmetinden mahrum olduğunu vurguladı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com