FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 22-10-2022 07:46

Siyonist sivil işgalciler, Filistinlilere destek veren yaşlı Yahudi kadını öldüresiye dövdüler...

Siyonist sivil işgalciler, Filistinlilere destek veren yaşlı  Yahudi kadını öldüresiye dövdüler...

İsrailli yerleşimcilerin taş ve sopalarla Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıda aralarında 70 yaşında Yahudi bir insan hakları aktivisti dahil olmak üzere iki gönüllünün yaralandığı bildirildi.

İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırıda iki gönüllü yaralandı. Kırık kaburgalarıyla hastaneye kaldırılan 70 yaşındaki Yahudi Hagar Gefen, saldırıya uğradıktan sonra İsrail polisinin olayla ilgili kendisinin ifadesinin henüz alınmadığını söyledi. Gefen’in bir akrabası, saldırıyla ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, “Yahudilere yaptıkları buysa, Araplara neler yapmazlar?' diye sordu.

70 yaşındaki solcu aktivist Hagar Gefen, çarşamba günü Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler tarafından fiziksel saldırıya uğradığını ve kaburgalarının kırılması nedeniyle Kudüs'te hastaneye kaldırıldığını söyledi. İsrail polisi, Gefen'in ailesinin olayla ilgili ifadesini henüz almadı, ancak Gefen’in tıbbi durumunun ciddi göründüğünü, bu yüzden ifadesinin daha sonraki bir tarihte alınacağını iddia etti.

Gefen’in erkek kardeşi Elisha, "İsyancılar kız kardeşime saldırdı. Onu tekmelediler ve çantasını elinden aldılar. Çantasından tüm kişisel belgelerini, telefonunu ve gözlüklerini çaldılar" dedi. Gefen’in ilk defa böyle bir şiddetle karşılaşmadığını belirten Elisha, “Polisin onun ifadesini almaya hala neden gelmediğini anlayamıyorum” dedi.

Gefen, diğer solcu aktivistlerle birlikte Filistinli çiftçilerin yetiştirdikleri zeytinleri hasat etmesine yardım etmek için Filistin’i işgal eden yerleşimci Yahudilerin bulunduğu Ma'ale Amos’un yakınındaki bir bölgeye gitti.

Olayları gösterdiği iddia edilen bir videoda bir grup maskelinin Filistinli çiftçilere ve Yahudi gönüllülere yaklaştıktan sonra hakaret etmeye başladığı anlar görüntülendiği bildirildi. Çekilen görüntüler arasında, maskeli yerleşimcilerin Gefen'e vurduğu anlar da bulunuyor.

Yerleşimciler, bulundukları yere taş atan, birinin kafasına yaralayan ve diğer ikisini hafifçe yaralayan Filistinlilerin kendilerini çevrelediklerini iddia ettiler. Olayı solcu aktivistlerin "provokasyonu" olarak nitelendiren yerleşimciler, aktivistleri geçmişte benzer olaylar düzenlemekle suçladılar.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İsrail polisi sorgulamak üzere iki Filistinliyi gözaltına aldı.

Hagar Gefen’in akrabası Sarah Gefen, Facebook sayfasında neler olduğunu açıklayan bir gönderi paylaştı: “70 yaşındaki bir kadın, torunu olabilecek gençler için nasıl bir tehdit olabilir? Sabah kalkıp görevi yaşlıları dövmek olan gençler nasıl aramızda olabilir? Yahudilere yaptıkları buysa, Araplara neler yapmazlar?"

Karar

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com