FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 21-09-2023 21:24   Güncelleme : 21-09-2023 21:40

Saraya El-Kudüs savaşçılarından Batı Şeria'daki Siyonist güçlere yönelik kapsamlı operasyon..

Saraya El-Kudüs savaşçılarından Batı Şeria'daki Siyonist güçlere yönelik kapsamlı operasyon..

İslami Cihat hareketinin askeri kanadı, Batı Şeria'daki Saraya el-Kudüs'e bağlı taburlarla işgalci rejimin askerleri arasında çatışma çıktığını duyurdu.

Batı Şeria'daki Saraya el-Kudüs (Filistin İslami Cihadının askeri kolu), "Bu perşembe sabahı Saraya el-Kudüs'ün Tubas taburundaki savaşçıları, Tubas'a (Batı Şeria'da bulunan Cenin'in güneyi) saldıran işgalci rejimin askerleri ve askeri araçlarıyla karşı karşıya geldiğini." duyurdu.

Saraya el-Kudüs yaptığı açıklamada şunları duyurdu: "Tubas Taburu savaşçıları işgalci rejimin askerleriyle birçok eksende çatıştı ve İsrail ordusunun araçlarının yoluna çok sayıda bomba patlatıp pusu kurmayı başardılar, bu da onlara büyük zarar verdi. Ayrıca düşman askerlerinin saflarına doğrudan isabetler yapıldı."

Bu açıklamaya göre Saraya el-Kudüs'e bağlı diğer gruplardan savaşçılar da Tubas Taburu'ndaki kardeşlerine destek vererek düşman askerleriyle çatışmaya girerek geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi.

Bu açıklamanın devamında Tulkarem Taburu askerleri, bu sabah düzenlediği yoğun atış operasyonuyla işgalci rejimin kontrol noktası ve askeri kulesini de hedef aldı.

Saraya el-Kudüs, Filistin milletine seslenerek, işgal altındaki Batı Şeria'daki muzaffer taburlarınızın, tüm örgüt ve gruplarıyla, antlaşmalarına sadık kalacaklarını, şehitlerin ve direniş liderlerinin yolunu koruyacaklarını duyurdu.

İslami Cihad'ın askeri kolu da Filistin halkını savunmaya ve düşmana tüm cephelerde zarar vermeye hazır olunduğunu vurguladı.

Siyonist ordunun Batı Şeria'ya büyük saldırısı

Öte yandan Şahab haber ajansı, işgalci rejim ordusunun Batı Şeria'nın farklı bölgelerini işgal ettiğini, bu sırada Filistinliler ile Siyonist ordu arasında geniş çaplı çatışmaların yaşandığını bildirdi. İşgalciler, Ramallah'ın kuzeyindeki "El-Jalazone" kampına saldırarak iki Filistinli genci tutukladı, yaşanan çatışmaların ardından bu kampta 4 Filistinli genç yaralandı.

Ayrıca işgalci güçlerin Tulkarem'deki saldırısında 2 Filistinli genç de tutuklandı.

Çok sayıda Siyonist askerin de Nablus'a saldırması üzerine Filistinli gençlerle aralarında büyük çatışma çıktı ve bir Filistinli genç de tutuklandı.

Siyonistlerin Beytüllahim'e düzenlediği saldırının ardından 2 Filistinli genç tutuklandı.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com