GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-10-2022 11:14   Güncelleme : 11-10-2022 17:47

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Siyonizm’e karşı direnen tek ülke net olarak İran’dır.

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Siyonizm’e karşı direnen tek ülke net olarak İran’dır.

İran’da günlerdir iç karşıklığa sebep olan Mahsa Amini olayına ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, bazı özel değerlendirmelerde bulundu. İran’da Mahsa Amini’nin ölümüyle meydana gelen olayların beraberinde çıkan iç karışıklığın perde arkasına dikkat çeken Necmettin Çalışkan, objektif olmak gerektiğine vurgu yaptı. Necmettin Çalışkan, “İran olaylarını tarafsız ve objektif bir yaklaşımla ele almak gerekiyor. İran’ı insafsızca eleştirmek, Batı’nın tezgâhıdır” dedi.

“İRAN OLAYLARINI TARAFSIZ VE OBJEKTİF BİR YAKLAŞIMLA ELE ALMAK GEREKİYOR”
Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, 1979 yılında İran’da devrim yapılmasıyla birlikte 43 yıldır yönetim dış müdahalelere ve ambargolara rağmen sistemi oturtma çabasının devam ettiğini belirterek, “İran olaylarını tarafsız ve objektif bir yaklaşımla ele almak gerekiyor. Mahsa Amini’nin ölümüyle birlikte meydana gelen olaylar tüm İran’ı karıştırdı. İnsanın başını örtmediği için şiddet uygulanması ahlak polisi adı altında müdahale edilmesi ve tutuklanması doğru değildir ama hataları olsa da İran’ı insafsızca eleştirmek, Batı’nın tezgâhıdır. Bu olaylar İran’ın karıştırmaya yönelik eylemlerdir. Önceki yıllarda da hayat pahalılığı, mazot fiyatlarının yüksekliği ve ülkede yapılan yüksek zamları protesto etmek için halk sokaklara dökülmüştü. İran’ın 3 bin yıllık Pers tecrübe ve gelenekleri ile bu olaylar püskürtülmüştü. Aslında İran o kadar özgür ki, halk yönetimi istediği gibi protesto edip eylem düzenleyebiliyor” şeklinde konuştu.

“SİYONİZM’E KARŞI DİRENEN TEK ÜLKE NET OLARAK İRAN’DIR”
Nükleer görüşmelerinde İran’ın geri adım atmamasının da büyük bir etken olduğunu dile getiren Necmettin Çalışkan, “Nükleer görüşmelerde İran’ın geri adım atmadığı, duruşundan taviz vermediği, buna karşılık Batılıların bundan rahatsız oldukları, sonucunda da bu tarz halk ayaklanmalarına ve darbe girişimlerine destek verdikleri anlaşılıyor. Sonuncusu ve en önemlisi de dünyada Siyonizm’e karşı direnen tek ülke net olarak İran’dır. İsrail’e karşı Filistin mücadelesinde dünyada açıktan destek veren ülke özelliğini koruyor. Lübnan’daki direniş gruplarına katkı sağlıyor. Bu nedenle Siyonizm’in karşısındaki büyük kalenin direnişi olarak görülebilir” değerlendirmelerinde bulundu.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com