DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-10-2023 23:32

Rusya açıkladı: Hamas heyeti Moskova'da..

Rusya açıkladı: Hamas heyeti Moskova'da..

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir Hamas heyetinin Moskova'yı ziyaret ettiğini açıkladı. Eş zamanlı olarak, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri de Moskova'da.

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonun ardından Siyonist İsrail'in Gazze'deki aralıksız saldırıları devam ederken, arabuluculuk çalışmalarına Rusya da müdahil oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bir Hamas heyetinin şu an Moskova'yı ziyaret ettiğini açıkladı.

'Musa Ebu Marzuk da heyette'

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında sadece bu bilgiyi vermekle yetindi. Rus devlet ajansı RIA'nın haberinde ise Filistin heyetinden bir kaynağa dayanılarak, Moskova'yı ziyaret edenler arasında Hamas'ın politbüro üyelerinden Musa Ebu Marzuk'un da bulunduğu belirtildi.

İran Dışişleri Bakan yardımcısı da Rusya’da

Zaharova, aynı zamanda İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve nükleer başmüzakereci Ali Bakıri'nin de Moskova'yı ziyaret etmekte olduğunu duyurdu. Bakıri'nn, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Galuzin ile görüştüğü belirtildi.

Ortadoğu'da geleneksel olarak İsrail, İran, Filistin Yönetimi ve Hamas dahil olmak üzere tüm kilit aktörlerle derin ilişkileri bulunan Rusya, son krizden Amerikan diplomasisinin başarısızlığını sorumlu tutmuştu. ABD'den farklı olarak İsrail'e ateşkes çağrısında da bulunan Moskova, daimi üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi'ne dün akşam bu yönde bir karar tasarısı da sunmuştu. Ancak Rusya'nın sunduğu ikinci tasarı, bu kez Hamas'ın saldırılarının da kınanmasına rağmen, bir diğer daimi üye olan ABD'nin vetosuyla reddedilmişti. 

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com