DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-03-2024 22:19

Nasrullah: İsrail, Refah'a girse de savaşı kaybetti, Lübnan ve Yemen'deki destek cepheleri devam edecek

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, savaşta sadece birkaç yüz asker kaybettiğini açıklayan İsrail rejiminin asker ihtiyacını karşılamak için ultra Ortodoks Yahudileri dahi askere almayı gündeme aldığına dikkat çekti

Nasrullah: İsrail, Refah'a girse de savaşı kaybetti, Lübnan ve Yemen'deki destek cepheleri devam edecek

Hizbullah’ın yayın organlarından el-Ahd’ın haberine göre, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Ramazan ayı boyunca düzenlenecek özel Kur'an akşamlarının açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Konuşmasının ilk bölümünde dini konulara değinen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ikinci bölümde Direniş Ekseni Cephelerinde ve Gazze’de yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda. bulundu. 

Konuşmasının ilk bölümünde Kur'an eğitiminin insanın zorluklarla yüzleşmesine yardımcı olduğunu belirten Nasrullah, Direniş şehitlerinin vasiyetlerinin Kur'an ayetleriyle dolu olduğunu ve bunun da kutsal kitabın onların yaşamındaki rolünü gösterdiğini söyledi. 

Sabrın sadece durup beklemek değil, direnmek olduğunu belirten Nasrullah, Gazze halkının ve direniş cephesinin gösterdiği sabrı övdü ve Direnişin ihtiyacının biraz daha sabır olduğunu vurgulayarak Siyonist varlığın sabrının ise tükendiğini ifade etti. 

"Gazze'nin kararlılığı mucizeye yakındır ve Gazze direnişi dünyayı hayrete düşürmüştür" diyen Nasrullah, "Milletimizin karşı karşıya olduğu musibetlerden biri de işgal altındaki Filistin'de bu gaspçı varlığın kurulmasıdır ve bu sınavda bu varlığa karşı direnmek bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

Güney Lübnan’daki direniş hareketinin İran İslam Cumhuriyeti’nin kurulmasından önce de Filistin davasına verdiği desteği hatırlatan Nasrullah, “1975 yılında direnişin imamı Seyyid Musa Sadr Filistin'deki mücadeleyi yeni bir Kerbela olarak tanımlamıştı. Bu da bizim kültürümüzün bu olduğunu ve İran'ın bizden cepheyi harekete geçirmemizi ya da dondurmamızı istemediğini kanıtlıyor." dedi.

İsrail rejiminin Refah kentine yönelik saldırı tehditlerine değinen Direniş Lideri Seyyid Nasrullah üst düzey 'İsrailli' uzmanların stratejik kayıpları kabul ettiklerini ve aradan altı ay geçtikten sonra Netanyahu'nun ise ''Refah'a gitmezsek savaşı kaybetmiş olacağımızı söylediğini" hatırlattı.  

Netanyahu'ya seslenen Nasrullah, "Refah'a gitseniz bile savaşı kaybettiniz; çünkü altı ay boyunca tek bir zafer görüntüsü bile sunamadınız" dedi. 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Gazze'ye yönelik Siyonist savaşın kapsamlı bir şekilde sona erdirilmesinde ısrar eden Hamas Hareketi yönetiminin duruşunun doğruluğunun altını çizerek, Hamas’ın sadece tüm Filistinli gruplar ve Gazze Şeridi halkı adına değil, tüm Direniş Cephesinin temsilcisi olarak ateşkes müzakerelerine katıldığını söyledi ve Hamas’ın kararının kendilerinin de kararı olduğunu vurguladı. 

"Lübnan ve Yemen'deki destek cepheleri devam edecek ve Irak'taki İslami direniş 'İsrail'e insansız hava araçları ve füzeler göndermeye devam edecek" diyen Hizbullah Genel Sekreteri, "İsrail ordusu bugün tüm cephelerde yorgun ve bitkin durumda ve ölü sayısı çok büyük ve açıklanandan çok daha fazla" dedi.

Nasrullah ayrıca İsrail’in kayıplarını gizlediğine ve iç cephesindeki bölünmeye dikkat çekti. İsrail’in Gazze savaşındaki asker kayıplarını yüzlü rakamlarla belirttiğini, Lübnan cephesinde ise sivil ölümlerini açıklarken asker ölümlerine dair tek bir rakam dahi açıklamadığını söyledi. 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, savaşta sadece birkaç yüz asker kaybettiğini açıklayan İsrail rejiminin asker ihtiyacını karşılamak için ultra Ortodoks Yahudileri dahi askere almayı gündeme aldığına dikkat çekti. ''İsrail asker ve general sıkıntısı çekiyor ve ordu için Haredim'i [ultra-Ortodoks Yahudiler] askere alıyor." dedi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com