DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-01-2024 14:14

Mossad başkanı ile fotoğrafı yayımlanan Barzani: İran’ın iddiaları gerçeklikten uzaktır..

Irak Kürdistan Bölgesi’nin eski Başkanı Mesud Barzani, İran’ın dün Erbil’e yaptığı saldırıyla ilgili iddialarının gerçeklikten uzak olduğunu iddia etti.

Mossad başkanı ile fotoğrafı yayımlanan Barzani: İran’ın iddiaları gerçeklikten uzaktır..

 İran’ın dün Mossad’la bağlantılı olduğu iddiasıyla Erbil’deki bir villaya düzenlediği saldırıyı kınayan Mesud Barzani, İran’ı kendi sorunlarını örtbas etmekle suçladı ve dün geceki saldırının bir suç olduğunu söyledi.

İran’ı Suçsuz bir aileyi ortadan kaldırmakla suçlayan Barzani, şunları söyledi:

“Artık sabrımızın bir sınırı vardır. Bu saldırı mertçe ve yiğitçe değildir. Burada sözüm İran halklarına. İran halklarına daima saygı duydum. Daima dostluk ve kardeşlik elini uzattık. Sizi temin ederim ki Erbil’e ve Kürdistan Bölgesi halkına karşı işledikleri suçlar için öne sürdükleri bahanelerin aslı esası yoktur. Bu iddialar gerçeklikten uzaktır. Saldırganlar izin verirse gelin Erbil’de gerçekleri kendi gözlerinizle görün. 

Füze ve İHA saldırıları düzenleyen İranlı saldırganlara da şunu söylüyorum: Kadın, çocuk ve sivil insanlarımızı şehit etmekte iftihar edilecek hiçbir şey yok. Bizi öldürebilirsiniz ancak emin olun irademizi kıramazsınız.” 

İran, Irak Kürdistan Bölgesi liderlerini İsrail gizli servisi ile işbirliği yaparak İran’da terörist eylemleri desteklemekle suçlarken Kürdistan Bölgesi liderleri İsrail’le işbirliği yaptıkları yönündeki iddiaları yalanlıyor.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de İran’ın iddialarını yalanlarken, Irak’taki bazı Telegram hesapları, Kürdistan Bölgesi yetkililerinin ve dün İran’ın Erbil’e saldırısı sırasında ölen Pişro Dizai’nin İsrail istihbarat servisi ile olan ilişkilerine dair yeni iddialar yayımladı.

Sabirin News Telegram kanalı, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı olduğu dönemde Mesud Barzani’nin dönemin Mossad Başkanı Meir Dagan’la görüşürken çekilmiş fotoğrafını yayımladı.


Sabirin News Telegram kanalı, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı olduğu dönemde Mesud Barzani’nin dönemin Mossad Başkanı Meir Dagan’la görüşürken çekilmiş fotoğrafını yayımladı. Meir Dagan, Mossad başkanı olduğu dönemöde İranlı bilimadamlarına düzenlenen suikastları organize etmişti.

Sabirin News Telegram hesabı ayrıca dün füzelerle vurulan yerde terörist gruplara eğitim veren Mossad unsurlarının fotoğraflarını ve videosunu yayımladı.

Haberde ayrıca dün Erbil saldırısında ölen iki Mossad ajanına ait olduğu öne sürülen pasaportların fotoğrafı da yayımlandı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com