DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-03-2024 22:16   Güncelleme : 14-03-2024 22:33

Limanlarını İsrail'e kapatan Malezya Başbakanı, Almanya'da konuştu: İkiyüzlü davranıyorsunuz!

Limanlarını İsrail'e kapatan Malezya Başbakanı, Almanya'da konuştu: İkiyüzlü davranıyorsunuz!

Almanya'ya resmi temaslarda bulunmak için giden Malezya Başbakanı yaptığı basın toplantısında batının politikalarını eleştirdi. İsrail'in Gazze'de yaptığı zulme karşı harekete geçmeyen Batılı ülkelere seslendi.

Almanya’nın İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğu yönünde açık bir tutum sergilediğini aktaran Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin bu tutumunu değiştirmeyeceğini ve İsrail’in buna güvenebileceğini anlattı.

7 Ekim’i kınayıp kınamadığı sorulan Malezya Başbakanı Enver İbrahim de İsrail’in son 40 yılda yol açtığı vahşetlerin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Tek bir konuya bakıp bu kadar tek taraflı davranarak, 40 yıllık vahşeti bir kenara atarak da çözüm bulamazsınız. Çözüm sadece esirlerin serbest bırakılması değil. Evet, serbest bırakılmalılar ama çözüm bu değil. (Yasa dışı) Yerleşimcilerin davranışlarına ne diyorsunuz? Filistinlilerin haklarına, topraklarına, onurlarına, erkeklerine, kadınlarına, çocuklarına el konulması her gün oluyor. Mesele bu değil mi? Bizim insanlığımız nerede, bu ikiyüzlülük neden var?

Benim şiddetle reddettiğim şey, sanki tüm sorun 7 Ekim'de başlayıp 7 Ekim'de bitiyormuş gibi bir anlatı, bir saplantıdır. Sorun 7 Ekim ile başlamadı ve 7 Ekim ile de bitmedi. Ondan kırk yıl önce başladı ve her gün devam ediyor."

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com