FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 30-11-2023 22:08

Kudüs'te 3 Siyonist öldürüldü, 3 Siyonist de ağır yaralı!

Kudüs'te 3 Siyonist öldürüldü, 3 Siyonist de ağır yaralı!

Kudüs'te Sur Baher kasabasında sabah saatlerinde iki Filistinli genç, bir otobüs durağında silahlı komando saldırısı gerçekleştirdi. 

Olayda 6 İsrailli yerleşimci yaralanırken, 3 kişi de öldü. Saldırıyı gerçekleştiren Filistinliler ise olay yerinde İsrail güçleri ile girdikleri çatışmada hayatını kaybetti.

Filistinli direniş örgütleri de yapılan açıklamalarda saldırıyı “kahramanca bir eylem” olarak niteledi. 

İlk açıklama Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nden (FHKC) geldi. Yapılan açıklamada “Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kudüs'teki nitelikli operasyonu övüyor ve bunun Siyonist katliamlara ve çocukların infazına yanıt olarak yapıldığını vurguluyor. Siyonistler bu niteliksel operasyonlardan daha fazlasını beklemeli" denildi.

Açıklamada ayrıca “işgal altındaki Kudüs şehrinin kalbinde gerçekleştirilen bu kahramanca operasyon, Filistin halkının birlik ve iradesinin pratikte vücut bulmuş halidir” denildi ve direniş seçeneğinin, çözüme kavuşuncaya kadar devam ettirileceği vurguladı.

FHKC, açıklamasını "Siyonist yapıya ve onun korkak ve yenilgiye uğramış liderlerine, Gazze'deki direnişin yürüttüğü kahramanlık destanıyla aynı zamana denk gelen, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te bu nitelikli operasyonların daha fazlasını beklemeleri" yönünde açık bir mesaj göndererek tamamladı.

Kudüs’te yapılan saldırıyı Hamas üstlenmişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com