FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 19-12-2023 23:25

Köşeye sıkışan İsrail, yeniden esir takası istedi; Hamas 'Saldırılar durmadan asla" dedi...

Askeri kayıpları gizlenemeyecek düzeyde artan Siyonist İsrail, Hamas'a esir takası teklifi götürdü. İsrail'de esir ailelerinin de hükümeti sert biçimde protesto ettiği biliniyor.

Köşeye sıkışan İsrail, yeniden esir takası istedi; Hamas 'Saldırılar durmadan asla

İsrail Cumhurbaşkanı HerzogGazze'de yeni bir 'insani ara'ya hazır olduklarını duyurdu. Hamas'ın elindeki esirleri geri almak ve Gazze'ye daha fazla yardım sağlanması amacıyla başlatılacak geçici ateşkese hazır olduklarını söyleyen Herzog, "Sorumluluk tamamen Yahya Sinvar ve diğer Hamas liderlerine aittir" dedi. İsrail Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in, esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla yeni bir 'insani duraklamaya' ve ilave insani yardıma hazır olduğu gerçeğini yineleyebilirim."

Herzog'un açıklamasından sonra mesaj yayınlayan Hamas ise, "İsrail saldırıları altında esir takası yapmayı reddediyoruz. Ancak saldırıları durdurmak için her türlü girişime açığız. Siyonist saldırganlığa kesin olarak son verilmediği sürece müzakere olmayacak" ifadelerini kullandı. Açıklamada, şöyle devam edildi: "Ancak halkımıza yönelik saldırganlığın sona ermesine ve Filistin halkına yardım sağlamak için geçişlerin kullanılmasına katkıda bulunacak her türlü girişime açığız."

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com