GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2022 07:54

Karamollaoğlu: Adalet olur ise barış ve kardeşlik hakim olur..

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geleneksel milletvekilleri iftarında eski bakan ve milletvekilleri ile bir araya geldi…

Karamollaoğlu: Adalet olur ise barış ve kardeşlik hakim olur..

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genel Merkezinde düzenlenen geleneksel milletvekilleri iftarında hem eski dönem milletvekilleri ile hem de yeni dönem milletvekilleri ile bir araya geldi. Milletvekilleri ile eski günleri yâd eden Karamollaoğlu, Saadet Partisinin bütün insanlığın saadeti için çalıştığını belirterek, bunun sağlanması için ise adalet çağrısında bulundu.

“İNSANLIĞIN SAADETİ HÜR OLMALARINA BAĞLI”
Millî Görüş hareketinin tüm insanlığın saadeti için çalıştığını ifade eden Karamollaoğlu, insanlığın saadeti için sadece maddiyatın yeterli olmadığına dikkat çekerek, “Bütün insanlığın saadeti aslında maddi birtakım ihtiyaçların karşılanmasının yanında fikirlerinde, düşüncelerinde, inançlarında hür olmaları ile mümkün. Bu bizim medeniyetimizde temel bir unsur olmuştur. Nereye gittiysek oradakileri bizim gibi inanmaya, bizim gibi düşünmeye zorlamamışız. Bu bizim medeniyetimizin, Cenab-ı Hak’ın bize bahşettiği İslam’ın temellerinden biridir. Hiçbir kitap ‘Dinde zorlama yoktur’ ifadesini kullanmaz. Kimseyi bizim inandığımız gibi inanmaya zorlayamayız. Zaten insanlar kendi tercihlerinde rahatlıkla bulundukları için mutlu hissederler kendilerini” ifadelerini kullandı.


HERKESİN SAADETİNİ ADALET İLE YERİNE GETİRMEK BİZİM ŞİARIMIZDIR
İnsanların fikirlerinde, düşüncelerinde, inançlarında hür olmalarının garantiye alınmasını adaletin sağladığına dikkat çeken Karamollaoğlu, barış ve kardeşliğin adaletten geçtiğini vurgulayarak, “Bir ülkede adalet varsa, hukuk hakiki manada varsa, insanlar haklarını koruyabiliyorsa iktidarda bulunanlar, makam, mevki sahipleri adaleti etkilemiyorsa işte orada huzur, barış, kardeşlik hâkim olur. Bizim herkesin saadetini istemek, onun da inanç, fikir ve düşünce hürriyetinden kaynaklandığını bilmek ve bunu adalet ile yerine getirmek şiarımız. Elbette ki iş orada bitmiyor. Mutlaka insanların maddi ihtiyaçlarını karşılayacak imkânların da sağlanmasına ihtiyaç var. Bizim insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak imkânları da mutlaka tesis etmemiz gerekir. Bunlar sağlandığı zaman insanın itibarı ve değeri artıyor” diye konuştu.

Milli Gazete

Zehra

AdminAdmin