SİYASET
Giriş Tarihi : 27-09-2023 19:49

İYİ Parti'den Cumhur İttifakı'na şartlı destek..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Yeni anayasa için iktidara destek verebileceklerini açıkladı

İYİ Parti'den Cumhur İttifakı'na şartlı destek..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yeni yasama yılının başlangıcında partisinin beklentilerini paylaştı.

Usta, ekonomiyle ilgili önemli adımların bütçe görüşmelerinden önce atılmasını beklediklerini belirtti. Özellikle emekli maaşlarının düzenlenmesine öncelik verileceğini ifade eden Usta, toplumun önemli sorunlarının çözümü için hükümeti destekleyeceklerini ve yol göstereceklerini vurguladı.

Sığınmacı sorunu hakkında da konuşan Usta, sığınmacı konusunun siyasi kaygılardan uzak bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti. Meclis'in sığınmacı meselesine kayıtsız kalamayacağını ifade eden Usta, konunun iyi tartışılması gerektiğini ve gerekirse bir komisyonun kurularak çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Usta, "yeni anayasa" ifadesi yerine "anayasa değişikliği" terimini kullanmayı tercih ettiklerini belirtti. Usta, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum sağlayacak şekilde yapılması gerektiğini ve bazı maddelerin müzakere edilmemesi gerektiğini söyledi.


Usta ayrıca Meclis İçtüzüğü'nde değişiklikler yapılması gerektiğini ve etkin bir müzakere mekanizmasının kurulmasının önemli olduğunu vurguladı. Yasama sürecinin kaliteli hale getirilmesi için Meclis İçtüzüğü'nde değişikliklerin gerektiğini ifade etti.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com