DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-03-2024 12:27   Güncelleme : 21-04-2024 12:42

İsrail'in Sünni Cemaat-i İslami ait sağlık merkezine yaptığı saldırıya Hizbullah Kiryat Şimona’daki 769. Tugay karargahını füzelerle yerle bir ederek karşılık verdi.

Hizbullah, İsrail rejiminin dün Lübnan’ın Habbariye bölgesinde Sünni Cemaat-i İslami adlı gruba ait sağlık merkezine yaptığı saldırısına çok sert karşılık verdi.

İsrail'in Sünni Cemaat-i İslami ait sağlık merkezine yaptığı saldırıya Hizbullah Kiryat Şimona’daki 769. Tugay karargahını füzelerle yerle bir ederek karşılık verdi.

Hizbullah, İsrail rejiminin İslami Sağlık Derneğine ait bir kliniği bombalamasına bu sabah İsrail ordusunun Kiryat Şimona’daki 769. Tugay karargahını füzelerle yerle bir ederek karşılık verdi.

İsrail rejimine ait savaş uçaklarının Lübnan'ın Habbariye köyündeki Cemaat-i İslami adlı Süni gruba ait sağlık kliniğine yaptığı saldırıda 7 Lübnanlı sağlık personeli hayatını kaybetmişti. İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, İsrail saldırısını "İsrail ordusu, Güney Lübnan'ın Hebbariyeh köyünde Filistinli Sünni milislerin üst düzey bir üyesini ve grubun diğer altı üyesini hedef alarak öldürdü." ifadesiyle duyurdu.

Hizbullah, yayımladığı bildiride saldırının cevapsız kalmayacağını açıklamıştı.

Hizbullah’ın Habbariye saldırısına cevaben bu sabah yerel saatle 8’de Kiryat Şimona’daki 769. Tugay karargahına düzenlediği füze saldırılarının ardından Kiryat Şimona ve çevresinde yoğun şekilde sirenler çalmaya başladı.

İsrail medyası, Hizbullah’ın saldırısından sonra başlayan yangınların söndürülmesi için 5 itfaiye ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

İsrail medyası, Hizbullah’ın füze saldırısı sonucu bir fabrikanın ağır hasar gördüğünü ve enkazın altında kalan kayıp İsraillilere ulaşılmaya çalışıldığını bildirdi.

Hizbullah konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Siyonist düşmanın Habbariye’de yaptığı katliama cevap olarak” bu sabah saat 8’de Kiryat Şimona’daki 769. Tugay Karargahını onlarca füzeyle vurduğunu ifade etti.

İsrail medyası, rejimin sansürüne rağmen iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Kiryat Şimona’daki yerel yönetim başkanı, “Sirenler 5 kez çaldı ve Lübnan'dan 30 füze fırlatıldı, bunların çoğu Kiryat Şmona'ya düştü ve doğrudan evleri, fabrikaları ve arabaları vurdu" dedi.

Hala yerleşimleri terk etmemekte ısrar eden İsraillilere seslendi ve "Onlarca füzenin saldırısına uğradık ve burada bir dakika bile kalmamız tehlikeli. Bu nedenle ordudan Kiryat Şmona'yı zorla kapatmasını istedim" diye konuştu. 

Öte yanda İsrail Kanal 12 televizyonunun kuzeydeki muhabiri, roketlerin Lübnan'dan İsrail yönüne doğru 7 farklı alandan ateşlendiğini açıklayarak, "Kiryat Şimona'da huzursuz bir sabahtı, çok sayıda roket ve çok fazla maddi hasar vardı" itirafında bulundu. 

İsrail medyası ayrıca işgal atlındaki Yukarı Celil Meclisi'nin yakınlarına bir füzenin düştüğünü bildirdi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com