DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-03-2024 22:16   Güncelleme : 28-03-2024 22:42

İsrail basınına göre: Hamas’ın 10 stratejik başarısı

Yediot Aharonot gazetesi Hamas’ın İsrail’e karşı 10 stratejik başarısının sıralandığı ayrıntılı bir belgeyi ortaya çıkardı.

İsrail basınına göre: Hamas’ın 10 stratejik başarısı

İşgal rejimi Başbakanı Netanyahu savaştaki performansına yöneltilen eleştirilerin dar siyasi hesaplarla bağlantılı olduğunu öne sürmeye çalışırken, Yediot Aharonot gazetesi Hamas’ın İsrail’e karşı 10 stratejik başarısının sıralandığı ayrıntılı bir belgeyi ortaya çıkardı.

İsrail basını belgenin yazarının Likud Partisi’nin bir temsilcisi olması hasebiyle haberi ironik olarak yorumladı.

Yediot Aharonot, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun “Mutlak Zafer” başlıklı bir kampanya yürütürken, Likud Partisi’nden bakanların ve Knesset üyelerinin Netanyahu’nun tam tersi yönde düşündüklerini aktardı.

Gazetede yer alan haberde, Likud Partisi’nden bakanların ve Knesset üyelerinin Gazze Şeridi’ndeki savaşın gidişatını, sloganlar ve açıklamalar ile sahadaki sonuçlar arasındaki çelişkileri şiddetle eleştirdikleri belirtildi.

Gazete, Likud Partisi’nden Knesset üyesi Amit Halevi’nin ayrıntılı bir belgede Hamas’ın mevcut savaşta elde ettiği 10 stratejik başarıyı sıralamasını, Netanyahu’nun partisi içinde “mutlak zafer” konusunda kuşku şeklinde sundu.

Söz konusu gazeteye göre, Hamas’ın Halevi’nin belgesinde detaylandırılan başarıları arasında şunlar yer alıyor: Sürpriz askeri başarılar, uluslararası sistemde nihai ve büyüyen bir talep olarak Filistin devleti, Batılı entelektüellerin Filistin ve Hamas desteği, esirler meselesi üzerinden İsrail toplumunun birliğine zarar verme.

Halevi’nin belgesinde yer alan Hamas’ın diğer başarıları ise şunlar: İsrail’e karşı yeni cephelerin açılması, yaklaşık 80 bin yerleşimcinin tahliye edilmesi, İsrail’in siyasi olarak izole edilmesi, dünya çapında bir Anti-Semitizm dalgasının yayılması, İsrail’e karşı etkili deniz ablukası ve İsrail’e verilen ekonomik ve turizm zararı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com