DÜNYA
Giriş Tarihi : 30-11-2023 13:43

İranlı bakan: Hamas askerlerine tünellerin içinde Fecr-3 roketinin eğitimini verdim..

İranlı bakan: Hamas askerlerine tünellerin içinde Fecr-3 roketinin eğitimini verdim..

İran Kültürel Miras ve Turizm Bakanı ve emekli Devrim Muhafızları Generali İzzetullah Zargami, 20 Kasım 2023'te IRIB Ofogh TV'de yayınlanan bir programda, İran'ın Hamas'a Fecr-3 roketleri sağladığını söyledi. Zargami, roketleri teslim etmek ve bunların çalıştırılmasıyla ilgili talimatlar vermek için Gazze tünellerine girdiğini söyledi.

Medya Şafak'ın aktardığına göre; İranlı bakan ve emekli Devrim Muhafızları Komutanı Gazze tünellerindeki ilginç deneyimini anlattı.

İran Kültürel Miras ve Turizm Bakanı ve emekli Devrim Muhafızları Generali İzzetullah Zargami, 20 Kasım 2023'te IRIB Ofogh TV'de yayınlanan bir programda, İran'ın Hamas'a Fecr-3 roketleri sağladığını söyledi. Zargami, roketleri teslim etmek ve bunların çalıştırılmasıyla ilgili talimatlar vermek için Gazze tünellerine girdiğini söyledi:

“240 mm'lik bir roket olan Fecr-3 bizim ürünlerimizden biriydi. Daha sonra savaş başlığını küçülttük ve böylece 70 km menzile sahip oldu. Benim ilk görevim bu roketi alıp Direniş’e ulaştırmaktı. Bunu büyük bir iftiharla ve kimseden korkmadan söylüyorum. Rehber Hamaney de zaten açıkça Hamas'a yardım ettiğimizi söylemişti. Biz dünyanın her yerindeki mazlumları destekliyoruz. İster Hizbullah gibi Şii ister Hamas gibi Sünni olsunlar.

Bu roketlerin üretim sorumlusu olarak bölgeye gittim ve bunları hem Hizbullah'a hem de Filistinlilere teslim ettim. Bir müddet, şimdilerde içerisinde savaştıkları o tünellerin içine girdim.

Altı ya da yedi yıl önce, 'sarı kanarya' rumuzu altında bu konuda bir paylaşım yapmıştım. Tünellerde roketlerin kullanımı ve özellikleri hakkında eğitim verdim. Bu eğitimler son derece başarılıydı. Bu arada tünellerde kafesler içinde öten kanaryalar, bülbüller olduğu dikkatimi çekti.

Komutanlarına ‘Maşallah bayağı sanat ehlisiniz, askeri faaliyet esnasında bile bülbül sesi dinliyorsunuz!’ dedim. Komutan, kuşların ötüşleri için değil, hava akışının kesilmesi durumuna karşı oksijen sensörü olarak tutulduklarını söyledi. ‘Hava akımı zayıflarsa, kuşlar ötmeyi bırakıyor ve ölüyorlar. Kuş öldüğünde hava akışında bir sorun olduğunu anlıyoruz.’ dedi.”

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com