DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-01-2024 20:49

İran ve Pakistan büyükelçileri görev yerlerine dönüyor..

İran ve Pakistan dışişleri bakanları arasında varılan anlaşmanın ardından iki ülkenin büyükelçilerinin başkentlere döneceği bildirildi.

İran ve Pakistan büyükelçileri görev yerlerine dönüyor..

İran ve Pakistan dışişleri bakanları arasındaki anlaşmanın ardından, iki ülkenin büyükelçilerinin 26 Ocak'a kadar başkentlere döneceği açıklandı.

İran'ın “Ceyşu’l-Adl” adlı terör örgütünün karargahına yönelik operasyonu ve Pakistan'ın da buna tepki olarak,  İran sınırındaki bir noktaya yaptığı saldırı sonrası iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı.

Söz konusu gelişmelerin ardından İran'da bulunan İran’ın Pakistan büyükelçisi Pakistan'a geri dönmemiş ve Tahran’daki Pakistan büyükelçisi de İslamabad'a çağrılmıştı.

Yaşanan bu olaylardan sonra Emir Abdullahiyan ile Pakistanlı mevkidaşı Jalil Abbas Jilani arasında iki kez telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

Söz konusu görüşmede, Jalil Abbas Jilani ve Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın terörle mücadele ve diğer ortak çalışma alanları konusunda işbirliği düzeyinin ve koordinasyonun güçlendirilmesine vurgu yaptıkları bildirilmişti.

İran ve Pakistan Dışişleri Bakanlıkları, bugün ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Emir Abdullahiyan ile Pakistanlı mevkidaşı arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından, büyükelçilerin 26 Ocak'a kadar başkentlere dönmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Ayrıca, Pakistan Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani'nin daveti üzerine İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da en geç 29 Ocak Pazartesi gününe kadar Pakistan'a gitmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani de bugün gazetecilerle yaptığı haftalık toplantısında, İslamabad tarafından Emir Abdullahiyan'a yapılan ziyaret davetine atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu vurguladı.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com