DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-10-2023 17:50

İran: İsrail, Gazze'ye girerse yeni cepheler açılır...

İran: İsrail, Gazze'ye girerse yeni cepheler açılır...

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'e kara harekatı düzenlememesi konusunda uyarıda bulundu, "İsrail, Gazze’ye girerse Siyonist rejime karşı yeni cephelerin açılması kaçınılmaz olur" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin Bloomberg kanalına İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ABD ile İran arasında yaşanan gerilim hakkında konuştu.

Tahran yönetiminin bölgede savaşın büyümesini istemediğini belirten Abdullahiyan, "İran olarak bölgedeki hiçbir direniş grubuna ABD üslerinin hedef alınması talimatını vermedik. Söz konusu tüm gruplar bağımsız hareket ediyor. Suriye’ye veya başka bir bölgeye yeni bir askeri güç de göndermedik" dedi.

İran olarak bölgedeki gelişmeleri sadece izlemek ile yetinmediklerini söyleyen Abdullahiyan, "İran kendi ulusal çıkarları doğrultusunda adım atacaktır" şeklinde konuştu.

"ABD DESTEĞE DEVAM EDERSE YENİ CEPHELER AÇILIR"

İsrail'e silah desteği veren ABD'yi eleştiren Abdullahiyan, İsrail'in ABD tarafından kontrol edildiğini vurguladı ve, "ABD yönetimi diğer ülkeleri itidalli olmaya çağırıyor, ancak kendisi İsrail rejimine her türlü yardımı yapıyor. ABD, bu desteğine devam ederse bölgede ABD’ye karşı yeni cepheler açılır. Ben buradan uyarıyorum, Gazze’de kadınların ve çocukların hedef alındığı saldırılar devam ederse bölgede durum kontrolden çıkar. ABD’nin bölgede savaş isteyip istemediği kararını vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, İsrail’i Gazze’ye yönelik kara harekatı yapmaması konusunda uyararak, "İsrail, Gazze’ye girerse Siyonist rejime karşı yeni cephelerin açılması kaçınılmaz olur. Bu ise İsrail açısından sonuçlarına pişman olacağı yeni bir durum oluşturacaktır. İsrail rejimi eylemleri ile bölgeyi patlama noktasına getirdi" dedi.

Karar

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com