DÜNYA
Giriş Tarihi : 13-03-2024 10:17

Irak Direnişi İsrail’in derinliklerindeki Ben Gurion Havaalanı'nı vurdu...

Irak İslami Direnişi, Gazze'deki Filistin halkını desteklemek amacıyla İsrail’in derinliklerindeki hedeflere saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Irak Direnişi  İsrail’in derinliklerindeki Ben Gurion Havaalanı'nı vurdu...

- Irak İslami Direnişi, bugün erken saatlerde savaşçılarının insansız hava araçları (İHA) kullanarak İsrail’in derinliklerindeki Ben Gurion Havaalanı'nı hedef aldığını duyurdu.

Irak Direnişi yaptığı açıklamada, “Gazze'deki Filistin halkını desteklemek ve İsrail'in masum sivillere yönelik katliamlarına yanıt vermek amacıyla düzenlenen operasyonların ikinci aşamasının bir parçası olarak İsrail düşmanının kalelerini vurma kararlılığını teyit ettiğini” bildirdi.

Direniş'in operasyonlarının ikinci aşaması, İsrail'in Akdeniz'deki deniz seyrüseferinin abluka altına uygulanmasını ve İsrail limanlarının hizmet dışı bırakılmasını içeriyor.

Irak İslami Direnişi birkaç gün önce, işgal altındaki Hayfa'daki petrol rafinerilerini, işgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki bir İsrail istihbarat üssünü ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki Roş Pinna havaalanındaki bir askeri bölgeyi hedef alan bir dizi operasyon gerçekleştirmişti.

Irak İslami Direnişi çatısı altında faaliyet gösteren el-Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kaabi 25 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Direniş'in ABD güçlerini ülkeden çıkarmak için operasyonlarını sürdüreceğini ve işgal altındaki Filistin'de İsrail hedeflerine saldırmaktan vazgeçmeyeceğini vurgulamıştı.

E-Kaabi ayrıca, "Irak'ı ABD varlığından kurtarma ve İsrail işgalini vurarak Filistin'i destekleme hedefinden vazgeçmeyeceğiz" demişti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com