GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 20:52   Güncelleme : 11-01-2024 23:33

İnanılır gibi değil ama gerçek...MÜSİAD üyeleri, İsrail'e ticarette başı çekiyor..

Siyonist İsrail’in çelik ithalatının yüzde 65’i Türkiye’den yapılırken, MÜSİAD üyesi İÇDAŞ İsrail’e en çok çeliği ihraç eden firma oldu. MÜSİAD üyesi patronlar İsrail’e kablo, inşaat malzemesi de satıyor.

İnanılır gibi değil ama gerçek...MÜSİAD üyeleri, İsrail'e ticarette başı çekiyor..

Siyonist İsrail’in çelik ithalatının yüzde 65’i Türkiye’den yapılırken, MÜSİAD üyesi İÇDAŞ İsrail’e en çok çeliği ihraç eden firma oldu. MÜSİAD üyesi patronlar İsrail’e kablo, inşaat malzemesi de satıyor.

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı ve aynı zamanda İÇDAŞ patronu Adnan Aslan, 2022’de yaptığı açıklamada, “Tel Aviv’de 17 Türk çelik ihracatçı firmanın katılımıyla ticaret görüşmeleri gerçekleşti. İsrail’de yüzde 65 oranında Türk çeliği kullanılıyor. Bu oranı daha da artıracağız” demişti.

Kayseri’de üretim yapan Demiryaka Holding bünyesinde faaliyet gösteren Metal Matris de İsrail’e kablo üretiyor. MÜSİAD üyesi Metal Matris, günlük 300 ton kapasite ile dünyada ilk 3’de çelik yay tedarikçisi konumunda yerini koruyor.

“Bu nasıl ikiyüzlülük?”

Siyonist İsrail karşıtı protesto gösterilerine çağrı yapan MÜSİAD’a, Metal Matris işyerinde çalışan işçiler tepki gösterdi. Evrensel'e konuşan işçiler, “İsrail’e üretim yaparken, nasıl lanet okuyacaksınız? Bu nasıl ikiyüzlülük?” dedi. 

Kayseri’den Metal Matris işçileri, “Türkiye-İsrail arasındaki çelik anlaşmalarından vazgeçmeyenler, şimdi İsrail’e lanet mi okuyacak? Samimi değilsiniz” diye konuştu.

Metal Matris işçisi, “İsrail’e fiber kablo üretimi sürekli olarak yapılıyor. İş yerinde yapılan üretim dış pazarda tercih ediliyor. Özellikle de İsrail ile anlaşmalar, keyifler gayet yerinde. Filistin saldırıları başladığında fabrika da bir işçi arkadaş ‘Bizim patron şimdi elini ovuşturuyordur’ demişti. İsrail’e her koşulda üretim yapılıyor. Hem de Kayseri’den. Yazık” ifadelerini kullandı.

Başka bir Metal Matris işçisi, “Migros’un, Efes’in sahibi Kayserili Tuncay Özilhan’a Coca-Cola teşviki adı altında 590 milyon destek/teşvik verilmedi mi? Verildi. Her yerden İsrail’e üretim yapılıyor. İşçiler olarak biz bunları biliyoruz. Patronlar Filistin’e ağlıyormuş gibi yapıp ticareti sürdürüyorlar. Hatta İtalya’da İsrail’e giden gemileri göndermeyen işçiler kadar olamadık demiştik” şeklinde konuştu.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com