DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-01-2024 20:57

Hizbullah'tan İsrail'e: Hamas liderine yönelik suikast 'cezasız kalmayacak'

Lübnan'daki direniş hareketi Hizbullah, Siyonist İsrail rejiminin üst düzey Hamas yetkilisi Salih el-Aruri'ye düzenlediği suikastın "hiç şüphesiz cevapsız ve cezasız kalmayacağına" dair söz verdi.

Hizbullah'tan İsrail'e: Hamas liderine yönelik suikast 'cezasız kalmayacak'

Hizbullah hareketi, İsrail'in, Beyrut'un güneyindeki bir banliyöye düzenlediği insansız hava aracı saldırısının, aralarında Gazze Şeridi merkezli Filistin direniş hareketi Hamas'ın Siyasi Bürosu'nun başkan yardımcısı olarak görev yapan El Aruri'nin de bulunduğu altı kişinin şehit olmasının ardından bir açıklama yaptı.

Hizbullah, "Direnişimiz kararlı, gururlu ve kendisine verdiği ilke ve taahhütlere sadık, eli tetikte ve savaşçıları en üst düzeyde hazırlıklı olmaya devam ediyor." dedi.

Hareket, el-Aruri suikastını Lübnan egemenliğine yönelik "tehlikeli bir saldırı" ve İsrail düşmanı ile bölgesel Direniş Ekseni arasındaki savaşın gidişatında "tehlikeli bir gelişme" olarak tanımladı.

Hizbullah, "iğrenç suçun" yalnızca bölgesel direniş savaşçılarının inancını artıracağını ve onların İsrail işgali ve saldırganlığından "zafere ve kurtuluşa kadar" yollarında kalma kararlılığını artıracağını da vurguladı.

Hizbullah'ın açıklamasında ise Aruri'yi hedef alan saldırının Tuğgeneral Seyyid Razi Musavi'ye yönelik suikastın devamı olduğu belirtildi.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com