DÜNYA
Giriş Tarihi : 13-03-2024 10:16

Hizbullah: Kapsamlı savaşa hazırız..

Hizbullah genel sekreter yardımcısı da dahil üst düzey Direniş yetkilileri, bölgedeki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

Hizbullah: Kapsamlı savaşa hazırız..

 Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, son zamanlarda haber kanalları ve sosyal medyada dolaşıma sokulan bazı haberlere işaret ederek, “Bu haberler, İsrail işgal rejiminin, Lübnan'a kara saldırısı başlatmaya hazırladığını gösteriyor” dedi.

“Kudüs yolunda şehit olan direniş savaşçıları” için Beyrut'un güneyinde düzenlenen bir anma etkinliğinde konuşan Şeyh Naim Kasım, İsrail genelkurmay başkanı ve Kuzey Bölgesi komutanının işgal planını belirlemek için bir tümgenerali görevlendirdiğini bildirdi.

İsrailli yetkililerin, Lübnan'a yönelik savaş planları ile ilgilenmediklerini vurgulayan üst düzey direniş yetkilisi, “Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a karşı herhangi bir askeri tırmanışına yanıt verip, karşı koymaya tamamen hazırdır” ifadesini kullandı.

Naim Kasım ayrıca, Gazze Şeridi’ndeki İsrail saldırıları sona erene kadar Hizbullah'ın Gazze halkı ve direnişine desteğini ve sınırdaki savaşını sürdüreceğinin altını çizdi.

Öte yandan Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosu’ndaki üst düzey yetkililer de son gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundular.

Hizbullah’ın Direnişe Vefa Bloğu Başkanı Muhammed Raad, “Düşmanın gücümüzün farkında olduğu ve savaş alanında bizimle karşı karşıya gelmekten çekindiği bir aşamaya ulaştık” dedi.

Gazze'de katliam yapan İsrail rejimine sınırsız desteği nedeniyle başta ABD olmak üzere Batılı ülkelere sert tepki gösteren Raad, “Düşmanın ordusu savaşan bir ordu değil… evleri, okulları, hastaneleri yerle bir ederek kadınların ve çocukların kanını döken bir katildir. Evleri yıkabilirler ama direnişin iradesini asla yıkamayacaklar. Gazze galip gelecek ve İsrail düşmanı pişman olacaktır” ifadelerini kullandı.

Direnişe Vefa Bloğu Üyesi Milletvekili Hüseyin Ceyşi ise ateşkesin Lübnan'da değil, Gazze'de başlayacağının altını çizerek Hizbullah'ın Gazze direnişini destekleme misyonuna açıklık getirdi.

Blida'da düzenlenen cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Hüseyin Ceyşi, “İsrail işgali bugün, ABD aracılığı ile ateşkes için yalvarıyor. Bu vesileyle açıkça şunu belirtiyoruz: Ateşkes, Lübnan’dan ziyade Gazze’de başlayacak kapsayıcı bir meseledir” dedi.

YDH

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com