FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 12-02-2024 21:45

Hamas liderlerinden Usame Hamdan'dan son dakika açıklaması!

Hamas liderlerinden Usame Hamdan siyonist rejimin Refah'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Hamas liderlerinden Usame Hamdan'dan son dakika açıklaması!

Hamas liderlerinden Usame Hamdan siyonist rejimin Refah'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Usame Hamdan açıklamasında, ''İsrail, Refah şehrinde katliam yaparak evleri, camileri ve yerinden edilmiş insanları hedef aldı. Saldırganlığı durdurmak için her türlü çabayı gösteriyoruz ve her türlü girişimle ilgileniyoruz. Biz sadece mahkumlar adına değil, saldırganlığın durdurulması, yeniden yapılanma ve birçok mesele için müzakere yapıyoruz.

 Gazze Şeridi'ndeki insani durum felaket.  İşgalcilerin şehrin güvenli olduğu iddiasına rağmen Refah'ta yerinden edilen insanlar acımasız bombardımana maruz kaldı ve onlarca şehit verildi. Refah katliamının Netanyahu hükümetine karşı tüm sorumluluğu kişisel olarak ABD yönetimi ve Başkan Biden taşıyor. Gazze'ye yönelik saldırılar durmadıkça istikrarı göremeyecek olan bölgedeki gerilimin ve yansımalarının Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz.

İşgalcinin Gazze'deki çocukları ve sağlık ekiplerini hedef alması tarihin silemeyeceği bir rezalet. İşgal ordusunun hareket ettiği tüm bölgelerde direniş hâlâ mevcut, etkili ve rolünü yerine getiriyor. Refah'taki Hamas tugaylarını dağıtmak için harekete geçmekten bahsetmek Netanyahu'nun hayranları için uydurduğu bir yalan.

İşgalci Han Yunus'ta mahsur kaldı ve El Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları ve direniş gruplarının cesur adamları tarafından tahrip edilen araçlarını geri çekiyor.

Hamas hareketi tutumuna bağlı kalıyor ve saldırının sona ermesini ve işgalin Gazze'den çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varma konusunda istekliydi ve hâlâ da öyle.

Netanyahu gerçeklerden kaçma politikasını sürdürüyor ve sanki ordusu Gazze Şeridi'nin geri kalanındaki direnişi kırmayı başarmış gibi konuşuyor.

El Şifa Hastanesi müdürü Doktor Muhammad Abu Salmiya'nın maruz kaldığı ve ellerinin kırılmasına neden olan baskı ve işkenceyi kınıyoruz.  İşgalci, Hamas'ın El Şifa Hastanesi'ni karargah olarak kullandığını iddia eden bir video kaydetmeyi reddettiği için Dr. Abu Salamiya'ya işkence yapıyor. 

Uluslararası topluma hukuki sorumluluklarını üstlenmeye ve Nasır Hastanesi'nin hedef alınmasından korunması için derhal müdahale etmeye çağırıyoruz. Mescid-i Aksa tufanı destanını halkımızla paylaşan Lübnan, Yemen ve Irak'taki direniş savaşçılarının çabalarını takdir ediyoruz.

İşgalcinin halkımızı yerinden etme planlarını kınayan tüm Arap, İslami ve uluslararası tutumlara değer veriyoruz. Ulusumuzu  ve dünyanın özgür insanlarını, halkımızla dayanışma içinde kitlesel hareketlerini yükseltmeye ve saldırılar durana kadar hükümetler üzerinde baskı kurmaya çağırıyoruz.

Nazi işgali hapishanelerdeki mahkum ve tutuklulara yönelik ihlallerini sürdürüyor. Hareketin heyetiyle Kahire'de yapılan toplantıda Paris önerilerine yanıtımız tartışıldı.Hareket dün işgalcinin Paris önerisine verdiği tepkiyi gözden geçirdi. İşgalci  Paris teklifinden geri çekildi. Bir anlaşma yapılmasına  engeller yaratıyor.

 Sahadaki kaynaklar iki İsrailli tutuklunun Hamas'ın elinde olmadığını söylüyor.İşgalcinin iki mahkumun gelişini kutlaması moral yükseltme girişimidir '' ifadelerini kullandı. 

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com