FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 27-03-2024 06:33

Hamas Lideri İsmail Heniye Tahran'da: Dünya Kudüs Günü her zamankinden görkemli olmalı...

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, ziyaret ettiği Tahran’dan önemli mesajlar verdi.

Hamas Lideri İsmail Heniye Tahran'da: Dünya Kudüs Günü her zamankinden görkemli olmalı...

 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonundan sonra ikinci kez İran’a giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan tarafından karşılandı.  

İran dışişleri bakanlığında devam eden görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen İsmail Heniye, Gazze’deki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İsmail Heniye Gazze’deki savaşın altıncı ayına girdiğini hatırlatarak “Gazze halkı efsanevi bir direniş gösterdi. Bu, halkımızın cinayet ve soykırım karşısında başı dik durduğunu gösteriyor. 

Ödenen tüm ağır bedellere rağmen Siyonistler, askeri hedeflerini gerçekleştirmekte başarısız oldu. Bugün uluslararası alanda siyasi desteğini de kaybediyor” dedi.

Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde dün kabul edilen ateşkesle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan İsmail Heniye şunları söyledi:

“Bu karar gerçi geç çıktı ve birçok eksikleri bulunuyor; ancak bu karar rejimin benzeri görülmemiş bir yalnızlığa sürüklendiğini gösteriyor. Bu, direnişin ve İslam ümmetinin desteğinin sonucudur. Amerika, iradesini uluslararası topluma dayatamadı.”

Dünya Kudüs Günü her zamankinden görkemli olmalı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, verdiği desteklerden dolayı İran’a teşekkür etti ve İran Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni tarafından ramazan ayının son Cuma günü olarak ilan edilen Dünya Kudüs Gününün her zamakinden daha görkemli şekilde anılması gerektiğini söyledi.   

İsmail Heniye şunları söyledi: “Devrim Lideri İmam Hamenei’ye, İran Cumhurbaşkanına ve halkına teşekkür ediyorum. Ramazan ayında önümüzde Dünya Kudüs Günü var. Kudüs Günü, savaşın devam ettiği bir döneme geliyor. Filistin halkı büyük zorluklarla karşı karşıya ve umuyoruz İslam ümmeti Kudüs Günü’nde kahramanca bir katılım gösterir ve bu, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için bir adım olur.  

YDH

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com