DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-02-2024 14:44

Gazze'de kardeşlerimiz katledilirken Aliyev, İsrail'le işbirliğini görüştü...

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cuma günü Münih'te Siyonist İsrail sözde cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi.

Gazze'de kardeşlerimiz katledilirken Aliyev, İsrail'le işbirliğini görüştü...

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cuma günü Münih'te Siyonist İsrail sözde cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi.

Taraflar görüşmede Azerbaycan Cumhuriyeti ile Siyonist İsrail arasındaki işbirliğini ele aldı.

Aliyev ve Herzog, Azerbaycan’ın İsrail Büyükelçiliği'nin açılmasının ikili ilişkilerin gelişmesi için teşvik oluşturduğunu kaydetti.

Azerbaycan Cumhuriyeti, ülke halkının tüm tepkilerine rağmen geçen yıl Tel Aviv'de büyükelçilik açtı ve Siyonist rejimle ilişkilerini geliştirmeye devam etti.

18 Kasım 2022'de Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosu, Azerbaycan’ın işgal altındaki Filistin topraklarında büyükelçiliğinin açılmasını onayladı ve bu karar İlham Aliyev tarafından da onaylandı.

Bakü hükümeti, daha önce Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Muhtar Muhammedov'u Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklardaki ilk büyükelçisi olarak tanıttı.

Azerbaycan, İsrail petrolünün yüzde 40'ını karşılıyor ve İsrail'le Azerbaycan arasındaki ticari, askeri ve istihbari ilişkiler Filistinli direniş güçlerinin ve sınır komşusu İran'ın tepkisini çekiyor.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com