GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-02-2024 06:01   Güncelleme : 17-03-2024 09:46

Filistinli gazeteciden Yusuf Kaplan'a cevap: Yalan söylüyorlar

Filistinli gazeteciden Yusuf Kaplan'a cevap: Yalan söylüyorlar

Komplo teorileriyle tanınan Yusuf Kaplan’ın Akit TV’de “Cumhurbaşkanlığı’ndan arayıp Gazze’de olduklarını söylediler. Bunu ilk kez açıklıyorum” sözleri tepkilere yol açtı.

Türkiyeİsrail’e giden gemileri bile yoldan çevirmemiş ve ticari ilişkileri kesmemişken Kaplan’ın bu sözleri ciddiye alınmadı ve sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu. Yusuf Kaplan’a bir yanıt da Türkiye’de yaşayan Filistinli gazeteci-yazar Muin Naim’den geldi.

Naim, “Yusuf hocam kimdir Gazze'de olan .. Kızılay temsilcisi mi ? Yoksa Kızılay Gazze çalışanları mi ( Filistinli ) ötesi yok aksi söyleyen sizi kandırmıştır BAE, Ürdün ve Katar'ın yardım ekipleri de var .. Gazze'de Filistinlilerin dışında direnen yok ve aksini idda eden yalan söylüyor.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Filistin'de direnişin sancaktarlığını yapan Hamas ve İslami Cihad da, bugüne kadarki demeçlerinde askeri açıdan destek veren tek ülkenin İran olduğunu açıkladılar. Hamas'ın şehit lideri Salih El Aruri de, "Bize İran dışında askeri destek veren ülke yok. Diğer ülkeler basit insani yardımları bile aman kimseye söylemeyin diye defalarca kez tembihleyerek veriyor. Çünkü mevcut dünya düzeninden korkuyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

 

İslami Analiz..

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com