FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 28-02-2024 20:24

Filistin Direnişi: Gazze, Merkava mezarlığına döndü..

Ez-Zeytun'da İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren Filistinli Direnişçiler iki İsrailli subayı öldürdü.

Filistin Direnişi: Gazze, Merkava mezarlığına döndü..

Ez-Zeytun Mahallesi’nden bir Filistin Direnişi lideri el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, Gazze Şehri'ndeki Devle Kavşağı ve es-Sikke Caddesi'nin İsrail Merkava tankları için "mezarlığa dönüştüğünü" söyledi.

Bölgeden haber geçen kaynaklar, özellikle son on gündür Filistinli Direniş gruplarıyla İsrail güçleri arasında ez-Zeytun Mahallesi’nde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirmekte.

İsrail güçleri sözcüsünün bugün yaptığı açıklamaya göre, özellikle dün, iki İsrail askerinin öldürülmesiyle sonuçlanan yoğun çatışmalar yaşandı.

İsrail ordusunun dün ağır kayıplar verdiğini söyleyen Direniş komutanı da "askeri helikopterler bölgeye üç kez inerek ölü ve yaralıları tahliye etti" dedi.

Direniş komutanı şöyle devam etti: "İsrail savaş uçakları tahliye operasyonlarını gizlemek için üç kez müdahale etti ve çeşitli eksenlerde yoğunlaştırılmış baskınlar gerçekleştirdi."

El-Meyadin'e konuşan ez-Zeytun'daki Direniş komutanı, İsrail'in iddialarının aksine, Direniş'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki geniş çaplı operasyonları komuta ve kontrol etme kabiliyetinin altını çizerek, "Her gruptan savaşçılarımız hâlâ savaş pozisyonlarında ve görevlerini önceden belirlenen planlara göre yerine getiriyorlar" dedi.

El-Meyadin, söz konusu bölgelerdeki operasyonlarından birinde Filistin Direnişi’nin, Givati Tugayı'nın Tzabar Taburu'nda görev yapan en az iki İsrailli subayı öldürdüğünü ve bunlardan birinin bölük komutanı, diğerinin ise takım komutanı olduğunu belirtti.

İsrail ordu sözcüsüne göre, bölgedeki bir binada el yapımı patlayıcının patlatıldığı aynı olayda yedi asker ve subay daha ağır yaralandı ve tahliye edildi.

Böylece Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekâtının başlamasından bu yana öldürülen toplam İsrail askeri sayısı 242'ye, 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen toplam İsrail askeri sayısı ise 582'ye ulaştı.

Filistin Direnişi Gazze'de durmak bilmiyor

El-Meyadin, mevcut çatışma alanının, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni ilk işgalinde ez-Zeytun'a çok sayıda güç ve kaynak göndermesini gerektirse de Filistinli Direniş grupları ve savaşçılarının bölgedeki faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

El-Meyadin bu durumun, İsrail’in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Direniş altyapısını dağıttığını ve bu bölgelerde operasyonel kontrol sağladığını iddia etmesine rağmen gerçekleştiğinin altını çiziyor.

Salı günü Hamas'ın el-Kassam Tugayları, Filistin İslami Cihad'ın Kudüs Tugayları, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) Ebu Ali Mustafa Tugayları, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin (FDKC) Ulusal Direniş Tugayları, el-Aksa Şehitleri Tugayları ve el-Mücahidin Tugayları üyeleri Gazze'de İsrail güçlerine karşı üst düzey operasyonlar gerçekleştirdi.Filistin Direnişi savaşçıları tarafından gerçekleştirilen en önemli operasyonlardan biri, İsrail savaş uçakları tarafından atılan patlamamış bir bombanın patlatılmasıydı.

Kudüs Tugayları'nın istihbarat birimleri patlamamış bombayı ed-Devle kavşağındaki bir binaya yerleştirdikten sonra bir İsrail kuvvetini aynı binaya çekti ve daha sonra patlatılan bomba İsrail askerlerinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.

Kassam savaşçıları ayrıca, İsrailli yaralıları tahliye etmek için ez-Zeytun'un doğusuna gelen birkaç İsrail helikopterini de izlemeyi başardı. Aynı zamanda Mücahid Tugayları savaşçıları ez-Zeytun'un güneyinde bir İsrail Merkava 4 tankını imha etti ve bir İsrail askeri buldozerini tanksavar mermisiyle hedef aldı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com