DÜNYA
Giriş Tarihi : 13-03-2024 10:13

Ensarullah, ABD gemilerini vurmaya devam ediyor...

Yemen Ordusu Sözcüsü Yahya Seri, Amerikan gemisi Pinocchio'yu gemisavar füzeleriyle hedef alarak doğrudan vurduklarını duyurdu.

Ensarullah, ABD gemilerini vurmaya devam ediyor...

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri yaptığı açıklamada, ABD-İngiliz koalisyonunun saldırılarına yanıt olarak, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin bir dizi deniz füzesiyle Kızıldeniz'deki Amerikan gemisi Pinocchio'yu tam isabetle vurduğunu söyledi.

Yahya Seri açıklamasının devamında, “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, savaşın sonuna ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik ablukayı kaldırana kadar, İsrail'in, Kızıl ve Arap Denizi üzerinden işgal altındaki Filistin limanlarına sevkiyat yapmasını engellemeye devam edeceğini ve Filistin'i desteklemek için askeri operasyonlarının cihad ayı ramazan ayında yoğunlaşacağını" bildirdi.

ISNA’nın bildirdiğine göre, saldırının ardından ABD koalisyon savaş uçakları, misilleme olarak el-Hudeyde vilayetindeki Ras İsa (4 kez), el-Cubbane bölgesi (3 kez), Bacil’e bağlı el-Arc (3 kez) ve el-Dureyhim’e bağlı el-Taif bölgesine (2 kez) 12 hava saldırısı düzenledi.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com